Sport

Jégen a Miskolci Jégvirágok

2014-08-23 18:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegvirag_salzburg_1.jpg

Augusztus 18-tól zajlanak a jeges edzések Miskolcon, a népkerti jégcsarnokban. A jégkorongozók mellett, természetesen a többi jeges sportág képviselői is, így a mű és szinkronkorcsolyázók is sok időt töltenek a jégen. A Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub is nagy erőkkel hangol a szezonra, többek között a testvérvárosi kapcsolatok segítségével.

Ritkán látni olyen örömteli szezonkezdést, mint ahogyan kezdték a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub utánpótlásába tartozó tehetségek edzésüket a népkerti jégcsarnokban. A klubvezetés örömére, ebben a szezonban is, egészen pici lányok is megkezdték ismerkedésüket a sportággal, az ő esetükben a hangsúly egyelőre a jégbiztonság kialakításán van.

– Előre-hátra stabilan merjenek korcsolyázni egy lábon és merjenek ugrani. Hogyha ezek az alapok megvannak, onnantól kezdjük el pontosítani, kezet, fejet, testtartást hozzátenni. Innen kezdve már mehet egy jó élben korcsolyázás, ugrás alapok, forgás alapok – mondta el Handzó Csilla, edző a Miskolc Televízió sportperceiben.

Ahogyan haladnak előre tanulmányaikban a lányok, úgy jönnek az egyre összetettebb mozgások. Akár egyedül, de természetesen csoportosan is, amikor a szinkronkorcsolya kűr kialakítása, megtanulása a cél.

A felkészülést nagyban segíti, hogy komoly szakmai kapcsolat alakult ki a miskolci szinkronkorcsolya klub és a finn testvérváros Tampere, hasonló együttese között.
– Nagyon jó viszony alakult ki és megvalósult egy csereüdültetés is a tamperei csapattal. Az ottani lányok itt voltak tavaly szeptemberben nálunk, mi pedig visszautaztunk hozzájuk a szezon végén, júliusban és szeretnénk tovább kamatoztatva ezt, az idei szezonban is folytatni – tájékoztatott Gulyás Erika edző. 

A verseny szezon januárban indul majd, addig, a Nemzetközi Szövetség erre a szezonra vonatkozó új szabályai alapján kell kialakítani a versenyprogramot.

J. I.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-07 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!