Sport

Edzésben a kézisek

2014-08-23 08:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Szinte már kész kerettel rendelkezik az NB 2-es férfi kézilabda bajnokság Észak-keleti csoportjában induló miskolci együttes. A csapatból távozók helyére helyi, vagy korábban Miskolcon szereplő játékosok érkeztek.

Az új szereplők mellett, új elnevezéssel, Rádió M – Miskolc néven szerepel ezen túl majd a csapat, melynek célja, a dobogós helyezések valamelyikének megszerzése.
Csak úgy, mint jó pár sportág képviselői, így a férfi kézilabdázók is nekivágtak a felkészülési időszak edzéseinek. Az NB 2-es pontvadászatban induló és ezen túl újnéven szereplő együttes, második hete dolgozik együtt, de labdát eddig inkább csak medicinlabda formájában láttak a játékosok.

– Most még nem labdázunk, hanem az erőfejlesztésen van a hangsúly. A keret még alakulóban van, mert kapusra szükségünk lenne, de 18-20 fővel dolgozunk. Még van öt hetünk a felkészülésből és szeptember 21-i héten kezdődik a bajnokság – mondta a Miskolc Televíziónak Csontos Róbert, játékos edző.
Az említett bajnoki rajtig klasszikus felkészülési menetrend zajlik tehát, a tréningeket augusztus utolsó napjaiban, az első felkészülési mérkőzés, majd egy torna szakítja meg. A kerethez új játékosok csatlakoztak, ám olyan kézilabdázókról van szó, akik már játszottak Miskolcon, illetve miskolci születésűek. Ami talán még fontosabb, az érintettek szerint, jelentősen megerősödött a keret.

– Nagyon kemények leszünk, az biztos. Az első edzésen megbeszéltük Robival, hogy olyan játékosokat szereznek továbbra is a klubhoz, akik kemény fallal védekeznek, és a lerohanásokat próbáljuk majd erőltetni – teszi hozzá Tordai Péter.
Agresszív, kemény védekezésből induló lerohanásokból, pontosan támadó gárda kialakítása tehát a cél. Az érkezők közül ketten NB 1-es múlttal rendelkeznek és játszik majd az NB 1/B legutóbbi gólkirálya is. A miskolci férfi kézilabdacsapat, a tervek szerint a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnokában játssza bajnoki mérkőzéseit.

J. I.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-07 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!