Sport

Megvédte bajnoki címét

2014-08-14 12:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Kovács Attila Gábor, a nagyszerű miskolci sportember a napokban részt vett a rádiós tájfutók sprint országos bajnokságán, ahol (ahogyan azt tőle már megszokhattuk) most is kitett magáért. Megvédte bajnoki címét.


Az Európa-bajnoki címmel is büszkélkedő sportoló ezúttal semmit nem bízott a véletlenre, és olyan produkcióval rukkolt elő, hogy még az ellenfelei is csak ámultak. Kovács Attila Gábor címvédőként állhatott rajthoz a rádiós tájfutók sprint országos bajnokságán. Márpedig az köztudott, hogy mindenki a korábbi győztest akarja elkapni, az ő babérjaira törekszik.

kovacs.jpgA csak néhány éve bevezetett új versenyszám M60 kategóriájában eddig valamennyi országos bajnokságán (így a Salgóbányán, Bükkszentkereszten, és Kisgyónban megrendezett versenyeken diadalmaskodott a miskolci sportoló) után most, Gánton sem történt meglepetés, Kovács ezúttal sem engedett maga elé egyetlen vetélytársat sem, és kiváló teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet.

– Való igaz, hogy a 80 éve rendezett első magyarországi rádiós tájfutó (akkori elnevezéssel: rókavadász) verseny apropóján az idén jubileumi országos bajnokságokat rendeznek hazánkban. Az egyik a két újabb egyéni számban az Intercisa Kupa keretében a Gánt melletti Gém-hegyen a hétvégén már le is zajlott, a két klasszikus (RH és URH) összecsapásra pedig 2 hét múlva kerül sor a Gerecsében. Lesz tehát még feladat jócskán, de a felkészülésem tervszerű és jó ütemben haladok az optimális forma elérése felé – mondta a címvédő.

Kovács nem titkolta, hogy most a Vértesben a már ötödik hónapja tartó makacs sérülése miatt nem ápolt győzelmi reményeket. Ráadásul éppen az előző versenye, a nyíregyházi nemzetközi Bereg kupa, hasonló számában feladásra kényszerült, technikai gondok miatt.

Most azonban, saját maga számára is meglepetésként hatott, hogy az egész mezőnyből a legrövidebb idő alatt abszolválta a pályát. És hogy még ízesebb legyen a siker: ez pontosan az idei 50. versenyén történt, s éppen az 50. tájfutó szezonja kellős közepén.

A hosszú délutáni URH pályán azonban sajnos újra cipónyira dagadt a térde, s ki is esett a 2 órás szintidőből. A másnapi foxoring országos bajnokságon így tetemes hátránnyal csak második lett világbajnoki csapattársa, a nyergesújfalui László Károly mögött.

D. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-06 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!