Városinfó

Távhővezetéket építenek a Szentpáli utcában

2014-08-13 19:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_csatornazas_140813_vcs_4.jpg

A Magyar Posta és a Magyar Telekom épülete is rákapcsolódik a távhőre Miskolc belvárosában. A beruházás csaknem 140 millió forint pályázati pénzből valósul meg. A munkálatok idejére a Horváth Lajos utcát teljesen lezárják, a Szentpálin és a Kazinczyn pedig szakaszosan félpályás útlezárásra számíthatnak az autósok.

A munka nagyjából két hete kezdődött. A miskolci hőszolgáltatásba most újabb épületeket kapcsolnak be, ezért vált szükségessé az útfelbontás. A beruházás részeként csaknem 500 folyóméteren fektetnek le távhővezetéket.

miho_csatornazas_140813_vcs_1.jpg

A nyomvonal felén már lefektettek egy 250-es méretű távhővezetéket, ami egy korszerű, előre szigetelt vezeték. Ennek a föld-visszatakarása is elkészült már félig, a további nyomvonalnak most folyik a kiásása, vezetékszerelés, hegesztési munkák zajlanak még, tájékoztatta a Miskolc Televízió híradóját Kovács Tamás, a MIHŐ Kft. szolgáltatási igazgatója.

A korszerű gerincvezeték a Régiposta utca alatt fut majd. A csaknem 140 milliós beruházással a postaközpont létesítményei is csatlakoznak a távhő rendszerre. Miskolcon jövőre várhatóan az épületek 30%-át megújuló energiával fűtik majd.

miho_csatornazas_140813_vcs_3.jpg

A MIHŐ Kft. nagy hangsúlyt fektet az új fogyasztók bekapcsolására a távhő rendszerébe, ennek környezetvédelmi oka is jelentős, hiszen a MIHŐ Kft, nagy szerepet ad a megújuló energiának a távfűtésben, a távhő rendszerben és nyilván gazdasági okai is vannak: mind az adó, mint a vevő oldaláról egy költséghatékony megoldásról beszélünk, mondja Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője-

A mostani beruházás munkálatainak idejére a Horváth Lajos utcát teljesen lezárták, a Szentpáli és Kazinczy utcán pedig szakaszosan félpályás útlezárásra számíthatnak az autósok. A burkolati munkákkal várhatóan az iskolakezdésig végeznek, a Magyar Posta és a Magyar Telekom épületei pedig már a fűtési szezon kezdetén rákapcsolódhatnak a távhőrendszerre.

Kóródi T.
Fotó: Végh Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-05 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!