Sport

Legutóbb 16 éve rajtolt ilyen jól a Diósgyőr

2014-08-12 13:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_haladas_140809_ja_30.jpg

A DVTK két győzelemmel és egy döntetlennel kezdett a bajnokságban, amire az elmúlt tíz évben egyszer sem volt példa, legutóbb 1998-ban rajtolt ilyen jól a Diósgyőr. A dvtk.eu-n megjelent részletes statisztikából kiderül többek között az is, hogy az eddig lejátszott három forduló után egy védő, Senad Husić vezeti a kanadai táblázatot.

Mint a klub hivatalos honlapján megjelent cikkben is olvasható, a 9 megszerezhető pontból 7-et begyűjtött a DVTK az OTP Bank Liga első három fordulójában – hasonló startra 1998 óta nem volt példa. Mint hétvégi tudósításunkban is nyomon követhették, a Haladás elleni, második hazai mérkőzésén 3-0-ra nyert a Diósgyőr. A két szombathelyi öngól mellett Németh Milán is betalált, első diósgyőri bajnokiján megszerezve itteni első bajnoki gólját. DVTK-mezben azonban nem ez volt az első találata, hiszen a Liteksz Lovecs ellen is sikerült gól szereznie az Európa Ligában.

Érdekesség – hívja fel a figyelmet a cikk –, hogy az idei harmadik mérkőzésén is 0-0 volt a félidő, de a DVTK ezúttal is rákapcsolt a második félidőben, harmadszor is megszerezte a vezetést, amit magabiztosan meg is tartott. Az előző szezonban kétszer lőtt három vagy több gólt a DVTK, a Mezőkövesd ellen 5-0-ra, a PMFC ellen 3-0-ra győzött Tomiszlav Szivics csapata, idén a vasárnapi volt az első alkalom.

A DVTK két győzelemmel és egy döntetlennel indította a bajnokságot, amire az elmúlt tíz évben egyszer sem volt példa, 2012 és 2006 őszén is csak 6 pontig jutott a csapat. Legutóbb 1998-ban rajtolt ilyen jól a Diósgyőr, Dunaújvárosban 3-2-re győzött a csapat, majd következett egy hazai 0-0 a DVSC ellen, a harmadik fordulóban pedig a Vasas távozott 4-2-es vereséggel Miskolcról, de a korábbi években is többször előfordult hasonló start. Tökéletes szezonkezdetet egyszer teljesített a Diósgyőr, 1954 tavaszán (tavaszi-őszi rendszerben rendezték a bajnokságot) az első három forduló mindegyik mérkőzést sikerült megnyerni.

És akkor nézzük az eddigi őszi szezon csapatstatisztikájának érdekesebb adatait. A kanadai táblázatot (gól + gólpassz) meglepetésre a védő Senad Husić (1+2) vezeti 3 ponttal, 1 pontos Bacsa Patrik (1+0), Németh Milán (1+0), Nikházi Márk (0+1), Miroslav Grumić (1+0), Takács Tamás (0+1), valamint Gosztonyi András (0+1).

2 sárga lapot eddig Dražen Okuka (ÚFC - DVTK, DVTK - Haladás), Lazar Marjanović (DVTK - PAFC, DVTK - Haladás) és Gosztonyi András (DVTK - PAFC, DVTK - Haladás) szedett össze, Bori Gábor pedig (DVTK - Haladás) 1 lapnál jár. Fontos tudni, hogy automatikusan 1 mérkőzésről szóló eltiltás jár 5 sárga lap után.

Az egyéni, játékosokra lebontott statisztikákból kiderül, hogy három játékos töltötte a pályán a három mérkőzés mind a 270 percét: William Alves, Dražen Okuka, valamint Senad Husić.

minap.hu
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!