Városinfó

Naptár Székelyföldért – miskolci városházával

2014-08-12 11:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolc_varoshaza_4.jpg

A miskolci városháza is szerepel majd azon a reprezentatív falinaptáron, ami Autonómiát Székelyföldnek! címmel jelenik meg. A 12 hónapot ugyanis jellegzetes székelyföldi képekkel illusztrálják – és az anyaországi szolidaritás érzékeltetésére olyan polgármesteri hivatalok képével, amelyeken jól látható a székely zászló.

A magyarországi középületek többségére, így a miskolci városházára is 2013 elején tűzték ki a székely zászlót a nemzeti szolidaritás jelképeként – azután, hogy a székelyföldi Kovászna és Hargita megye kormánymegbízottai körlevélben tiltották meg a székely zászló kitűzését az ottani közhivatalokra.

Az égszínkék mezőben arany csíkkal készült, székely szimbólumokkal, Nappal és Holddal díszített zászló azóta is kint lobog a magyar hivatalokon. Miskolcon is, mert fontos, hogy szolidaritást vállaljunk a külhoni magyarokkal. Ezért partner a városháza a naptár elkészítésében is, ami abban nyilvánul meg, hogy biztosítják a szükséges fotót.

A reprezentatív, művészi igényű falinaptár megjelentetésére, Autonómiát Székelyföldnek! címmel egy dunántúli kiadó készül. A 12 hónaphoz tartozó 12 oldalon egy-egy jellegzetes székelyföldi fotográfia lesz látható. Egy kisebb képen pedig, az anyaországi szolidaritás érzékeltetésére a 12 legnagyobb magyarországi város polgármesteri hivatalát mutatják meg, amelyeken jól látható a székely zászló.

minap.hu
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!