Sport

Három futamot rendeztek

2014-08-11 09:38

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az előkészületek megtörténtek, a kiírásban szereplésnek megfelelően neveztek az indulók, egy kissé azonban az élet, pontosabban az időjárás átírta a Daruker kupa elnevezésű vitorlásverseny forgatókönyvét. Az esemény szervezői azt tervezték, hogy a Hejőkeresztúri tavon, szombaton és vasárnap rendezik meg a nyílt, országos vetélkedőt.

Hagyomány már, hogy a Justitia Vitorlás Sportegyesület minden évben kiírja a versenyt, és a rendezvény az elmúlt évek alatt népszerűségre tett szert. Jelzi ezt, hogy az idei küzdelmekre a Fertő tó környékéről, illetve Velencéről, sőt, a Balaton mellől is jöttek résztvevők. A szervezők elképzelése az volt, hogy szombaton legalább három futamot bonyolítanak le, vasárnapra pedig hagynak kettőt.

– Szerettünk volna versenylehetőséget igyekeznek biztosítani az indulóknak, ugyanakkor a Daruker kupa lehetőséget kínál minősítő pontok megszerzésére is. Négy hajóosztályban írtuk ki a Daruker kupa küzdelmeit – mondta érdeklődésünkre Papp Tibor, a házi gazda Justitia VSE elnöke. – Kalóz, Finn, Laser, Sikló 4,7-ben nyílt mód a csatározásra, de a program egy kissé másképpen alakult, mint ahogyan azt szerettük volna. Szombaton reggel vakítóan sütött a nap, és szinte egy szellő sem rezdült. Márpedig szél hiányában meglehetősen nehéz versenyezni – mondta, hozzátéve, egyetlen futamot sem tudtak megrendezni.

Vasárnap elindultak a hajók, de csak fél futamot sikerült lebonyolítani, mert a szélfuvallatok elálltak, így ismét mozdulatlanságra voltak kárhoztatva a versenyzők.

– A versenybíróság azt a döntést hozta, hogy 13 óráig várunk, és akkor döntünk. Az égiek megkönyörültek rajtunk, és három futamot meg tudtunk rendezni. Így ezek alapján hirdettünk győzteseket, illetve helyezetteket, noha eredetileg úgy terveztük, hogy az öt futamból mindenkinél kiesik a leggyengébb és négy összesítése adja meg a végeredményt. Sebaj, ez legyen a legnagyobb gond, az a lényeg, hogy végül is nem hiúsult meg az idei Daruker kupa – hangsúlyozta Papp Tibor.

A miskolci Csorba Dávid magabiztos versenyzéssel szerezte meg az első helyet a finn hajóosztályban. Az MMVSC sportolója a következőket mondta: „Szombaton nem tehettünk mást, mint ültünk és vártunk. Ez a legrosszabb az egészben, mert az ember tehetetlen. Jobb híján beszélgettünk, tapasztalatokat cseréltünk az ellenfelekkel. Szerencsére vasárnap az időjárás megkönyörült rajtunk, így összecsaphattunk vetélytársainkkal. Igaz, azt el kell mondani, hogy vitorláztam már ennél jobb szélben is.”

Eredmények.
Kalóz: 1. Demjén Sándor, Papp Ádám (Justitia), 2. Szentpéteri Ádám, Hajdú László (Fertő, Vízügy), 3. Mohos Gábor, Molnár Veronika (BFSVK). Finn: 1. Csorba Dávid (Miskolc Mályi Vitorlás Sport Club), 2. Gajdán József (Hejőkeresztúri TVSE), 3. Demeter András (Hejőkeresztúri TVSE). Sikló: 1. Földi Szonja (Miskolc Mályi Vitorlás Sport Club), 2. Veres Marcel (Justitia), 3. Misley Dávid (Justitia). Sikló 4.7: 1. Gadus Fábián (Justitia), 2. Laczkó Lili (Justitia), 3. Kovács Kolos Tamás (Justitia).

D. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!