Sport

Női kézilabdatorna – hibátlan magyar csapat

2014-08-10 20:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A magyar „A” válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte a háromnapos kecskeméti nemzetközi női kézilabdatornát, miután a vasárnapi záró mérkőzésen – főleg a második félidei játékával – tíz góllal legyőzte a román csapatot. A magyar „B” együttes második lett.

Eredmények:
3. forduló:
Magyarország-Románia 33-23 (15-15)
a magyar gólszerzők: Tomori 6, Görbicz 6/2, Kovacsics 5, Klivinyi 4, Mayer 4, Bognár-Bódi 3, Erdősi 2, Triscsuk 1, Szucsánszki 1, Orbán 1

Görbicz góljaival és Kiss védéseivel eleinte lépéselőnyben volt a decemberi, horvátokkal közös Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar csapat, majd ahogy feljavult a vendégek védekezése, fordítottak (3-4). Ezután sok helyzet maradt ki, a hullámvölgyből viszont hamarabb került ki Németh András szövetségi kapitány alakulata - Klivinyi volt ekkor a gólfelelős -, és a 17. percben ismét vezetett (9-8), majd a rivális időt kért. Tomori harciassága többször gólt eredményezett, így a románoknak ebben a szakaszban nem volt esélyük az egyenlítésre. A szünet előtti hajrában Ungureanu több komoly lövést fogott, a kontrák jól sikerültek, ezért aztán 15-15-tel vonultak el pihenőre az együttesek.

A második félidőben összeszedettebben, rendezettebben játszottak a hazaiak, főleg a támadások voltak hatékonyak, ugyanakkor Kiss is remekül védett. Fokozatosan nőtt az előny, az 50. percben már 26-20 volt az állás. A teljes összeomlás elkerülése végett időt kértek a románok, de nem jártak sikerrel, mert a közönségszórakoztató végjátékban kétszámjegyűvé hízott a különbség.

Németh András a torna után elmondta: kezd csapattá érni a válogatott, a játékosok megértik, mit kérnek tőlük az edzők. „A keret képes lesz gyors és pontos játékra, de persze az Eb-ig még nagyon sok feladatunk van” – tette hozzá.

A torna legértékesebb játékosának Kovacsics Anikót választották.

A nap másik mérkőzésén:
Magyarország B - Angola 26-15 (13-10)
a magyar gólszerzők: Lukács 4, Azari 3, Kurucz 3, Szekerczés 3, Tóth G. 3/2, Walfisch 3., Planéta 2/1, Szekeres 2/1, Szarka 1, Vincze 1, Hornyák D. 1

A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Magyarország B 4, 3. Románia 2, 4. Angola 0

szombaton játszották:
Magyarország-Angola 40-26
Magyarország B - Románia 30-27
pénteken játszották:
Magyarország - Magyarország B 30-27
Románia-Angola 30-26

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!