Sport

DVTK, taggyűlés – tőkeemelésről, edzőcentrum létrehozásáról határozhatnak

2014-08-10 10:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Augusztus 11-én ülésezik a Diósgyőr FC Kft. taggyűlése, mely a DVTK jövőjét hosszútávon meghatározó kérdésekben hivatott döntést hozni – tájékoztatott a dvtk.eu.

Mint írták, az első napirendi pont a Diósgyőr FC Kft. tőkeemeléséről való döntés, amely a tulajdonosok további együttes anyagi hozzájárulását igényli annak érdekében, hogy a DVTK teljesíteni tudja az MLSZ által megszabott licensz-követelményeket.

A következő napirendi pontban az új DVTK utánpótlás edzőcentrum létrehozásáról határozhatnak a tulajdonosok. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis – messzemenően szem előtt tartva a régió labdarúgásának érdekeit – támogatja, hogy a korábban a stadion felújítására igényelt és megkapott TAO keretből egy új, a XXI. századi igényeket is kielégítő, és az utánpótlás infrastrukturális hátterét a következő évtizedekre világszínvonalon biztosító edzőközpont épüljön közel 2 milliárd forintos beruházással.

Az építés megkezdésének elengedhetetlen feltétele, hogy megfelelő nagyságú és elhelyezkedésű földterületet álljon rendelkezésre, és a tulajdonosok a beruházás önrészéhez is jelentős mértékben hozzájáruljanak. Amennyiben ezek teljesülnek, akkor már 2015-ben felépülhet az új ultramodern edzőközpont, ahol a DVTK jövőbeni sikereit megalapozó fiatalok gyakorolhatnak immár kifogástalan feltételek mellett.

A harmadik napirendi pont a DVTK tulajdonosok által történő finanszírozásának jövőbeni mértékéről és módjáról hivatott döntést hozni annak érdekében, hogy a felnőtt csapat és az utánpótlás-képzési rendszer működtetésére és fejlesztésére a jelenleg szerződésekben foglaltaknál lényegesen bővebb források álljanak rendelkezésre, és így a DVTK minden eddiginél sikeresebben képviselhesse Miskolc városát és az egész régiót a hazai és az európai színtéren is.

Végül az utolsó napirendi pontban a diósgyőri stadion fejlesztésének aktuális kérdéseit fogják megvitatni a tulajdonosok képviselői. „Az egyeztetés célja, hogy a lehető leghamarabb a szurkolóink, valamint a csapat érdekeit messzemenően kiszolgáló, magas színvonalú és megfelelő műszaki tartalommal rendelkező aréna épülhessen meg Miskolcon” – olvasható a honlapon.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!