Városinfó

Fa-, és cserjepótlás, virágültetés a köztereken

2014-08-09 21:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Árvácskákat, százszorszépeket, sárga violákat és különféle hagymás növényeket (tulipánt, nárciszt, krókuszt) ültetnek majd ki októberben az egynyári virágok helyére, Miskolc közterületein.

virag_agyas_130709ml_06.jpg

Pásztor Imre
, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője emlékeztetett: áprilisban a város különböző helyszínein több mint 300 fát és cserjét pótoltak. A Tizeshonvéd útra tíz virágzó kőrist, a Liszt Ferenc útra tíz vadgesztenyét, a Tiszai pályaudvartól indulva a Szinva partra negyven szilfát, a Komlóstetőre pedig összesen 50 fát ültettek ki pótlásként - többek között ezüst hársat, gömbkőrist és tölgyet is.

viragositas_140520_ja_3.jpg

Az új virágosítási koncepció részeként, 2013 őszén évelő virágokat is beültettek a belvárosban, Miskolctapolcán, Lillafüreden és a Kilián városrészben - látványos formába rendezve. Ezek mellé, illetve a meglévő többi virágágyakba májustól egynyári növényeket ültettek.

viragultetes_seresne_131107ml_7.jpg

-
Ezeket a növényeket a nyári nagy melegben is gondozni kell. Így Időjárás függvényében, a növények igénye szerint a virágágyakat, cserjéket, fákat öntözték, öntözik, ha kell akár hétvégén is. A virágágyak kapálása, gyomlálása, a cserjeágyak és fák kapálása, sarjak eltávolítása és zöldmetszés ütemezetten, szükség esetén történik – mondta el Pásztor Imre.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!