Városinfó

Fűkaszálás, ároktisztítás – folyamatos munka a közterületeken

2014-08-09 11:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE funyiras_140403_vcs_03.jpg

Miskolc területén mintegy 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöldterületen kell nyírni a füvet. Ez több mint 400 focipályányi terület gondozását jelenti: utak, utcák, járdák melletti területeken, parkokban és társasházak környezetében. A napokban a belvárosi és az avasi városrészekben kaszálnak, a Kis-Hunyad, Petőfi, Serház, Szent István Szentgyörgy, Ifjúság, Győri kapu Thököly és Kohó utcákban.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, a korán jött tavasz miatt idén már április első napjaiban megkezdődött Miskolcon a fűnyírás.

funyiras_110706_ja_12.jpg

A sok eső az elmúlt hónapokban is hátráltatta a munkát, azonban az úgynevezett intenzív területeken, vagyis a főközlekedési utak melletti zöldterületeken, parkokban negyedik - néhol ötödik - az I. kategóriás területeken pedig a harmadik, negyedik kaszálást is elvégezte már a Városgazda. A város valamennyi területén, még a külterjes részeken is kaszáltak már kétszer.

kozmunka_program_120814_ja_6.jpg

-
A város a turisztikailag fontos területeket, a belvárosi részeket és parkokat, uniós játszótereket kiemelten kezeli. A miskolctapolcai parkban, a dél-kiliáni nagyparkban, a fogalmasabb utak mentén vagy a belvárosi parkokban, zöldterületeken idén már négyszer-ötször kaszáltak – hangsúlyozta Pásztor Imre.

Mint mondta, tavasszal és a nyár folyamán az árvízvédelmi szempontból fontos árkokat kitakarították, a Csermőkei dűlőnél, a Toronyalja utcában, a Petőfi tér mellett, a Körösi Csoma Sándor utcában, Felső-Majláthon, a Hajós, Kölcsey, Ifjúság utcában, a Lórántffy utcán, a Tetemvár környékén, a Mátyás király utcában, a Komlóstetőn, a Tölgy, Eper, Előhegy és Pesti út mellett, az Egri és Kalocsai utcákban. Így a nagy intenzitású nyári záporok, zivatarok csapadékmennyiségét is elvezették az árkok.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!