Sport

Kácser Zita és Abel Kibot Rop sikere Tiszaújvárosban

2014-08-08 21:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Magyar és kenyai sikerrel zárult a 16. TVK Triatlon Nagyhét mai, hetedik, JABIL Napján megrendezett Jabil 1/3 Maraton elnevezésű pénzdíjas, tiszaújvárosi utcai futóverseny.

A házigazda TVK-Mali Triatlon Klub a nagyok rajtja előtt fél órával a kevésbé felkészültek számára egy 2 km-es futamot is kínált. A tömegsport események teljesítéséért járó tombolaszelvényből ezúttal 350 darabot osztottak ki.

A Jabil 1/3 Maraton 14 és 3,5 km-es egyéni, valamint a 4x3,5 km-es váltó számai részét képezték az idei, a futás mellett kerékpározásból és úszásból álló Jabil 3próbának.
A 436 tagot számláló mezőnyben kenyai, román és magyar sportolók vitték a prímet.

A férfiaknál az első méterektől kezdve az élre állt a három kenyai futó, akik fél távig tartották a 11 percen belüli köröket, de mivel az üldözők nem gyakoroltak rájuk nagy nyomást, kicsit kiengedtek a táv második felére és megosztoztak a dobogó három fokán. A legjobb magyarnak a negyedikként célba érkezett Király István, a Mogyi Baja-Pécs triatlonosa bizonyult.
A hölgyeknél is egy trió távolodott el a rajtot követően, melynek egy kenyai, egy román, a tavalyi győztes, Daniela Elena Cirlan és a magyar Kácser Zita volt a tagja. A hármas az utolsó pár száz méterig együtt haladt, de a hajrában Zitának sikerült ellépni vetélytársaitól, így megnyerte a versenyt.

A váltók csatája tiszaújvárosi győzelemmel ért véget.   

A nap egyébként a Thunder Jack koncertjével indult a KreAktív-színpadon, majd a futásokat követően a Hősök léptek fel a nagyszínpadon, ahol este fél 9-kor a Jabil 1/3 Maraton eredményhirdetését és a Jabil 3próba sorsolását is megtartották. Méltó zárása volt a Nagyhét hetedik felvonásának Charlie koncertje.

A folytatásról
Augusztus 9., szombat - VOLÁN NAP
8:00:  Tiszaújvárosi Turista Triatlon
9:00:  Lábtenisz
10:00:  Streetball
10:00: Kovácsovics Fruzsina gyermekműsora (KreAktív-színpad)
12:45:  ETU Triatlon Junior Európa Kupa - selejtezők
13:00:  Kézmûves ház
15:30:  TVK ITU Triatlon Világkupa - selejtezők
18:30: Borsodi Blue (KreAktív-színpad)
20:00: Hooligans (nagyszínpad)
21:30: Sonny And His Wilde Cows (KreAktív-színpad)Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!