Sport

Tizenegy futamban selejteznek a vasárnapi döntőkért

2014-08-08 14:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A hétvégi nemzetközi versenyek előtt egy nappal fokozódik a hangulat Tiszaújvárosban, a 16. TVK Triatlon Nagyhéten. A szombati 18. TVK ITU Triatlon Világkupa és az ETU Triatlon Junior Európa-kupa selejtezőiben összesen 11 futamból lehet kiharcolni a vasárnapi finálékban való indulás jogát.

Mielőtt a szombati főprogramról szót ejtenénk, itt is közzé kell tegyük, hogy a 16. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki estéjén az óriási érdeklődéssel, teltházzal kísért Neoton Família koncerten váratlanul, szinte a semmiből kialakult egy óriási vihar és esőzés. Két szám elhangzását követően a zenészek, közreműködők és a hallgatóság biztonsága érdekében a rendezők nem tehettek mást, mint áramtalanították a rendszert, félbeszakították és lefújták a koncertet. Ennek köszönhetően senkinek semmi baja nem esett, a fegyelmezett közönség békésen elvonult. A szervező bizottság ezúton is szeretné megköszönni a megértő közreműködést.

Az igazán mozgalmas szombati VOLÁN NAP legnagyobb eseményét a 18. TVK ITU Triatlon Világkupa 750 méter (3 kör) úszásból, 20 km (2 kör) kerékpározásból és 5 km (3 kör) futásból álló selejtezői jelentik, melyen visszalépéseket követően 11 magyar triatlonosért szoríthatunk. A hölgyeket és a férfiakat egyaránt 3-3 előfutamba sorolták be.
A női 1. futamban az Eb-bronzérmes, 2011-es tiszaújvárosi vk-második, 2012-ben harmadik olasz Annamaria Mazetti, a dél-afrikai Gillian Sanders és a vegyes-váltóval világbajnoki bronzot kiérdemlő Vanek Margit (Budaörsi TKE) számíthat leginkább a biztos döntőt érő helyezésre, csakúgy, mint a kiváló úszó és kerékpáros ausztrál Lucy Hall. Itt próbál szerencsét a mieink közülHorváth Gréta (Kaposvári AC) is.

A 2. futamban a hollandok sprint-specialistája, Rachel Klamer, a vele együtt a chicagói WTS dobogóért harcoló olasz Charlotte Bonin, vagy az amerikai Kindsey Jerdonek osztozhat a legelőkelőbb helyezéseken. Reményeink szerint hozzájuk csatlakozik egyetlen londoni olimpikonunk, Kovács Zsófia (Budaörsi TKE) is, aki szintén tagja volt a hamburgi mix világbajnokságon bronzérmes magyar alakulatnak.

palyabejaras_tvktriatlon_140808.jpg

A 3. selejtező sem nélkülöz nagy neveket, akik közül talán az U23-as világbajnok ausztrál Charlotte McShane emelkedik ki leginkább. Az egyaránt kiváló kerékpáros hírében álló brazil Pamela Oliveira és az amerikai Kaitlin Donner bizonyára szintén nem akar majd lemaradni az összesen 30 főt számláló vasárnapi fináléról. A magyar színeket Horváth Zsanett (UNIQA Team Újbuda SE) képviseli ebben a részversenyben.

A férfiak nyitó selejtezőjében a háromszoros világkupa-futamban-győztes, 2009-ben Tiszaújvárosban is a dobogó legmagasabb fokát kiérdemlő orosz Dmitry Polyansky nevével kell kezdenünk a latolgatást. Az orosz élversenyző egyik legnagyobb vetélytársa lehet a Huatulco-ban első világkupa-győzelmét arató argentin Luciano Taccone, vagy az ausztrálok gyors embere, Peter Kerr, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a spanyol Francesc Godoy-t sem, aki tavaly éppen Tiszaújvárosban állhatott fel először vk-dobogóra, annak is a második fokára. Vanek Ákos (Budaörsi TKE), a magyar világkupa-futam 2011-es bronzérmese, a hamburgi mix-világbajnokság bronzérmes magyar válogatottjának harmadik embere mellett, a sérülése után remélhetően sikeresen visszatérő Pocsai Balázsért (DSC-DSI) és Hadházi Mátéért (DSC-DSI) szurkolhatunk.

A 2. férfi előfutamban a fiatalabb Polyansky-fivér Igor, az olasz Alessandro Fabian, a costa ricai Leonardo Chacon és a puerto ricoi Manuel Huerta tűnik biztos továbbjutónak. Ifj. Faldum Gábor (Mogyi Baja-Pécs) és Czigány András (Mogyi Baja-Pécs) minden bizonnyal igyekszik majd minél jobban összedolgozni, hogy vasárnap értük is szurkolhassunk a fináléban.

Az erősebbik nem utolsó, harmadik előcsatározásában az egyre komolyabb eredményeket elérő, fantasztikusan úszó, londoni olimpiai induló szlovák Richard Varga, a spanyol Vicente Hernandez és az ír Benjamin Shaw diktálhatja a tempót, melybe magyar részről, a hamburgi mix-vb bronzos csapatának negyedik tagja, Tóth Tamás (Budaörsi TKE), továbbá Anheuer Kristóf (UNIQA Team Újbuda SE) és Balogh Lőrinc (NYVSC) is szeretne beleszólni.

Ezen a napon selejteznek az ETU Triatlon Junior Európa-kupa résztvevői is. Az 53 tagú női mezőny, közte 14 magyarral, két futamban, míg a 87 fős férfi mezőny, 25 magyarral, három futamban harcol meg a döntőbe jutásért. Mindkét nem képviselőire 500 méter (2 kör) úszás, 12 km (1 kör) kerékpározás és 3,2 km (2 kör) futás vár.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!