Sport

Vegyész RC: brazilt igazoltak

2014-08-08 11:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A jelek szerint a Vegyész RC Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda-együttese vissza akar térni a régi, jól kitaposott útra és meghatározója kíván lenni a hazai pontvadászatnak. A klub, szerződést kötött a brazil Georg Emmerich-kel, aki magyar felmenőkkel és útlevéllel is rendelkezik.

A 191 centiméter magas nyitásfogadó-ütő kedden már meg is érkezett Magyarországra, szerdán pedig részt vett az együttes első edzésén.
A brazil játékos Toronyai Miklós, Csányi Tamás, Surányi István és Blázsovics Péter után a klub ötödik nyári érkezője. Kazincbarcikán tehát valamire készülnek, hiszen komoly csapatépítésbe kezdtek.
– A csapatépítés valóban folyamatos, hiszen évek óta alakítjuk az együttest – mondta felvetésünkre Dudás András edző. – Hogy aztán ez mennyire bizonyul komolynak, azt nem lehet megjósolni. Kétségtelen tény, hogy két-három minőségi igazolásra még szükségünk lenne, hogy valóban beleszólhassunk a „nagyok dolgaiba.”

– Ezek szerint továbbra is a Kecskemét és a Kaposvár határozza majd meg a hazai pontvadászat menetét?
– Ez a két csapat rendelkezik a legerősebb kerettel. Még akkor is, ha az elmúlt időszakban jelentős vérveszteségeket szenvedtek, több kulcsjátékosuk távozott. Természetesen szeretnénk nekik feladni a leckét, célunk, hogy harcban legyünk az érmes helyezések elosztásánál.

– Árulja el, mi tette lehetővé a brazil játékos szerződtetését?
– Támogatónk, az önkormányzat szeretné, ha régi fényében csillogna a barcikai röplabdázás, és ennek érdekében áldozatokra is hajlandó. Nekünk csak a munkára kell koncentrálni, és ez megkönnyíti a helyzetünket. A csapat magja adott, ők a korábbi szisztéma mellett sportolnak, minimális azoknak a száma, akik csak a röplabdázásra figyelhetnek. Leigazolását egyébként Toronyai Miki javasolta, aki ugyancsak megfordult Libanonban és őrzött magában emlékeket a brazil játékosról.

vegyesz_brazil.jpg

Az edzőtől megtudtuk, hogy Georg – aki U20-as brazil válogatottnak mondhatja magát – több alkalommal is légiósnak tudott állni, így szerepelt Finnországban, Dániában, Törökországban, Libanonban és Franciaországban is, most pedig Magyarországon bizonyíthat. A Vegyész RC Kazincbarcikában utoljára a 2005/2006-os szezonban játszott légiós, akkor az ukrán Mihail Nebotovot tudhatta a soraiban.
A játékossal a klub honlapján (vrck.hu) terjedelmes beszélgetés jelent meg, ebben többek között a következőket nyilatkozta:

– Néhány hete keresett meg a klub, elégedett vagyok, hogy sikerült megegyeznünk, mivel egy álmom vált valóra azzal, hogy Magyarországon játszhatok, magyarként élhetek, jobban megismerhetem a kultúrát és nyelvet. Ami azonban még ezeknél is fontosabb, egy jó csapatban játszhatok. Félig brazil, félig magyar vagyok, mindenképpen szerettem volna egyszer kipróbálni magam Magyarországon.
A játékos elmondta, hogy három európai és egy közel-keleti ajánlata volt, de az előbb említettek miatt inkább a kazincbarcikai lehetőséget választotta. Az a célja, hogy a lehető legelőrébb végezzen a Vegyész az új idényben. Apai nagyszülei Magyarországról költöztek Brazíliába, így gyerekkora óta tud dolgokat az országról. Amikor kicsi volt, mindig magyarul szóltak hozzá, de már csak néhány szóra emlékszik. Édesapja a mai napig folyékonyan beszéli a nyelvet, magyar étel pedig mindig van az asztalukon.

Kazincbarcikán eddig három alkalommal (2003, 2004, 2006) ünnepelhettek bajnokcsapatot. Most várhatóan jobb és szebb idény elé néznek, mint legutóbb, amikor a hatodik helyen végzett az alakulat. Dudás Andrástól azt is megtudtuk, jelenleg tárgyalnak egy lehetséges támogatóval, akinek a belépése növelhetné a költségvetésüket.

Doros L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-01 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!