Sport

Négyszáznál többen a duatlonváltók versenyén

2014-08-07 21:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Igazán mozgalmas volt a 16. TVK Triatlon Nagyhét hatodik felvonása, a Tiszaújváros Nap. Már délelőtt kezdetét vették a gyermekprogramok, majd jött a négyszáznál több indulót számláló duatlonváltó. Este pedig ünnepélyesen köszöntötték a hétvégi nemzetközi versenyekre érkezett 48 nemzet küldöttségét.

Délelőtt 10 órától Alice csodaországa elevenedett meg Tiszaújvárosban. Aki ellátogatott a Városház térre és a dísztó Szent István út felőli partjára, az igazi meseországba csöppenhetett, hiszen a tavon meseladikok „fuvarozták” szinte napestig, megállás nélkül a csónakázni vágyó kicsinyeket. De volt számos más előadás, gyerekprogram is.
 
Mire az esti sportolásra került a sor, 134, minden korosztályt felölelő váltó csapatkapitánya jelentkezett be a rendező TVK-Mali Triatlon Klub munkatársainál. Az 1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló versengésben szép számmal képviseltették magukat a főtámogató TVK munkatársai, csakúgy, mint a legtöbb támogató munkavállalói.

Este fél 8-kor a már a városban levő versenyzőket, küldöttségeket köszöntötték. A 48 ország és a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) zászlainak felvonultatása után a ceremónia résztvevőit először Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója, a tiszaújvárosi erőpróbák versenyigazgatója üdvözölte, aki elmondta, hogy a 18. TVK Világkupán már értékes pontokat lehet szerezni a 2016-os riói olimpiára.

Megtudhattuk azt is, hogy harmadik éve, így már hagyományosan, selejtezős és döntős rendszerben küzdenek meg egymással a sportolók. Elmondása szerint ez is a triatlon nyitottságát, újdonságra törekvését bizonyítja.
– Arra kérem a sportbarátokat, hogy szombaton az előfutamokban és vasárnap a döntőkben egyaránt biztassák a versenyzőket, kiemelten a magyarokat, akiknek az izgalmas csaták közben nagy szükségük lesz erre – fejezte be a versenyigazgató.

Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a 16. TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának önkormányzati összekötője valamennyi tiszaújvárosi nevében köszöntötte az egybegyűlteket.
– A mi városunk fiatal, mindössze 48 éves, ebből 18 esztendőben világkupát, 16 éve pedig Nagyhetet rendezhetünk. Erre valamennyien nagyon büszkék vagyunk, és bízunk benne, hogy az idei sikeres Nagyhét után még sok ilyet rendezhetünk itt Triatlonújvárosban! – fogalmazott.

Alaposan benépesedett a hétvégi nemzetközi versenyek főhadiszállása. Sok más mellett elfoglalta szálláshelyét az Európa-bajnoki bronzérmes, a 2012-es tiszaújvárosi harmadik Annamaria Mazetti nevével fémjelzett olasz csapat, vagy a háromszoros világkupa-győztes, 2009-ben éppen Tiszaújvárosban aranyérmes Dmitry Polyansky „vezette” orosz együttes.

A folytatásról
Augusztus 8. Péntek – Jabil Nap
17:00: Thunder Jack (KreAktív-színpad)
17:00: Futóverseny (tömegsport)
17:30: Jabil 1/3 Maraton utcai futóverseny
19:45: Hősök (nagyszínpad)
20:30: Jabil 1/3 Maraton eredményhirdetés (nagyszínpad)
21:00: Charlie-koncert (nagyszínpad)

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!