Városinfó

MIK Zrt.: Teljesen jogszerű és megszokott eljárásokról van szó

2014-08-06 17:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE satrors_romak_szt_istvanter_140805ml_10.jpg

Kottman Dezső, a MIK Zrt. létesítmény-üzemeltetési irodavezetője a Miskolc Televíziónak elmondta, a kedden lezajlott, végrehajtási eljárások teljesen jogszerűek, megszokottak voltak, olyanok, amelyeket évek óta alkalmaz a MIK azokkal szemben, akik tartozást halmoznak fel, nem is igazán értik, miért keltett most ez ekkora visszhangot. Mint ismert, Miskolc Cigány Nemzetiségi Önkormányzata több napos, tiltakozó, „sátras” demonstrációkat szervezett szerdától, a „kitelepítések” ellen.

kiss_janos_140805_fkcs_3.jpgKedden, végrehajtási eljárás keretében kiürítettek két lakást a számozott utcákban. A történtek kapcsán a Roma Sajtóközpont "jogtalan kilakoltatásokról" beszélt, az ügynek országos visszhangja lett. Kiss János, a helyi Fidesz-frakció vezetője keddi sajtótájékoztatóján leszögezte: a bírósági végrehajtás során a végrehajtók a jogszabályban előírt kötelezettségüket teljesítették, amikor a rendőrség közreműködésével érvényt szereztek a bíróság jogerős ítéletének. Kiss János kiemelte: nem igaz az a sajtóban megjelent hír, hogy az érintettek nem tudtak a kilakoltatásról, hiszen a bírósági végrehajtók a két éve tartó eljárás keretében folyamatosan tájékoztatták őket.

Ezt támasztja alá, hogy az egyik család már összecsomagolva várta a végrehajtót. - A Fidesz-KDNP nem tud és nem is akar szembemenni a végrehajtási jogszabályokkal, sem annak a 35 000 miskolci lakosnak a véleményével, akik nevükkel és aláírásukkal álltak ki a nyomortelep-felszámolási program mellett. Nagyon rossz üzenetet közvetítenének a jogkövető többség felé, ha azt mondanák, következmények nélkül fel lehet rúgni a jogszabályokat és a fizetési kötelezettségeket – hangsúlyozta Kiss János.

Miskolc Cigány Nemzetiségi Önkormányzata ennek ellenére több napos tiltakozó demonstrációt szervezett szerdától a „kitelepítések” ellen, a Szent István térre és a számozott utcákba, a helyszíneken sátrakat állítottak fel. Balliberális oldalról többen támogatásukról biztosították az akciót, Varga Gergő, a Demokratikus Koalíció helyi képviselője személyesen is részt vett a sátorverésben. (Képünkön)

satrors_romak_szt_istvanter_140805ml_4.jpg

Soós Attila
, a miskolci Fidesz–KDNP frakció szóvivője ugyanakkor szerdai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: azok, akik rövid távú politikai érdekeik miatt a nem fizetők, jogosulatlan lakáshasználók pártjára állnak, a becsületes miskolciak ellen lépnek fel. S teszik mindezt azok a baloldali erők, aki tétlenül nézték a jelzett problémák kialakulását, a „fészekrakók” betelepülését – jelentette ki a szóvivő. Soós Attila furcsának nevezte, hogy az MSZP egy általános emberjogi nyilatkozatot adott ki az ügyben, az Együtt a jogszerű kilakoltatások ellen ágál, a gyurcsányista Varga Gergő önkormányzati képviselő pedig együtt demonstrál a sátorverőkkel.

satrors_romak_szt_istvanter_140805ml_5.jpg

A szóvivő kiemelte: egyszerűen arról van szó, hogy a város ingatlankezelő cége vissza akarja szerezni vagyonát a jogtalan használóktól. S arról, hogy aki hosszú évek alatt sem mutat fizetési hajlandóságot, nem vesz részt adósságkezelésben, az ne élősködhessen tovább a miskolciakon. A be nem fizetett lakbér hiányzik a város büdzséjéből, azt a többi miskolci lakosnak kell megfizetnie.

kilakoltatas_avas_szentgyorgy_60_1em_3_140513_ja_66.jpg

Lényegében ezt erősítette meg Kottman Dezső, a MIK Zrt. létesítmény-üzemeltetési irodavezetője is, aki a Miskolc Televíziónak nyilatkozva teljesen megszokott és jogszerű eljárásoknak nevezte azt, ami a számozott utcai végrehajtásoknál történt. Mint mondta, a MIK évek óta ad ki felmondásokat és indít végrehajtási eljárásokat azokkal szemben, akik tartozásokat halmoznak fel, és nem mutatnak hajlandóságot ennek a rendezésére.

A jelen eljárások közül az egyik 2011-ben, a másik 2012-ben indult, az egyik érintett családnak tehát kettő, a másiknak pedig három esztendő állt a rendelkezésére, hogy rendezze a tartozását, ha lett volna ilyen szándéka. Az irodavezető megerősítette: szokványos, jogszerű eljárásokról van szó, kollégáival nem is értik, miért keltett mindez ekkora visszhangot.

minap.hu
 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!