Sport

Átadták a fedett II-es jégpályát

2014-08-05 18:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ii_es_jegpalya_avato_140804ml_10.jpg

Már két, standard méretű, minden előírásnak megfelelő, fedett jégpálya van Miskolcon, miután kedden, ünnepélyes keretek közt átadták a II-es jégpályát. A befedés öt hónap alatt készült el, a nyitott, de az időjárás viszontagságaitól mégis védett pálya teteje ugyanazzal a fakazettás technológiával készült, mint a Jégcsarnoké.

Az egész jégkorongsport ünnepe, hogy elkészült a pálya befedése, mondta a kedd délutáni ünnepségen Kiss Norbert, sportért felelős helyettes államtitkár. Miskolcon minden hétre jut valamilyen sportfejlesztés, ami nem csoda, hiszen elkötelezett polgármestere van, aki ezt kiemelten kezeli. Egy ilyen városban a sportot mindig szeretni fogják és ő az a polgármester, aki a sportvezetés számára megteremti a folytonosságot, tette hozzá. Nagyon fontos, hogy a társasági adó és osztalékadó kedvezményből olyan helyek jöjjenek létre, ahol nem csak a profik kapnak sportolási lehetőséget, hanem a gyerekek is, aki a jövő sportját építik. Ez a hely pont egy ilyen, jelentette ki a helyettes államtitkár. Itt megtanulnak majd a gyerekek kicsit szenvedni is, azért, hogy sikeres sportolók legyenek.Miskolcon a lelátók tömve vannak és nem csak a DVTK mérkőzésein, hanem a Jégcsarnokban, a jégkorongmérkőzéseken is, mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Éppen ezért a sportfejlesztésekben konszenzus van. Az volt akkor is, amikor megépült a Jégcsarnok, de konszenzus volt akkor is, amikor befedték a második olyan jégpályát Miskolcon, amely standard méretű és megfelel a jégkorongmérkőzések lebonyolítására.

ii_es_jegpalya_avato_140804ml_26.jpg

A Jégcsarnok hamar benépesült, és kiderült, hogy kevés a jégidő, szükséges lenne meghosszabbítani, hogy a sportolni vágyok és a szabadidőt eltöltők számára is elég legyen. Ezért készültek el a tervek a „kettes” befedéséről. Szerencsére a TAO pénzek rövididő alatt rendelkezésre álltak, így megvalósulhatott a 180 millió forintos fejlesztés, melynek egyharmadát állta az önkormányzat. Elkezdődhetett a munka és rekordidő alatt készült el, kiváló minőségben. A polgármester reményét fejezte ki, hogy kevés lesz a jégidő és rövidesen újabb fejlesztésen gondolkodhatnak majd.

ii_es_jegpalya_avato_140804ml_15.jpg

A jégkorong sport számára ez egy nagyon komoly beruházás, mondta Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. A sapporói csodát megélt válogatott csapatnak köszönhető, hogy bekerülhetett a jégkorong is a TAO által támogatható sportágak közé. Ekkora sikert azóta nem sikerült elérni, de ennek köszönhető az is, hogy elindult az utánpótlásképzés fejlődése, tette hozzá.

ii_es_jegpalya_avato_140804ml_34.jpg

Az átadást jelképező szalag átvágása után Egri István, a Miskolc Városi Szabadidőközpont ügyvezetője mutatta be a pályát, amely öt hónap alatt készült el. Külön megemlítette a kápolnási székely ácsokat, akik saját szavaik szerint: „szőtték” a fa ácsozatú tetőt. Elvégezték a teljes csatornázást, és leburkolták a Jégcsarnok oldalsó bejárata, illetve a Népkerti Vigadó közti parkolót is, méghozzá a sétálóutcáról felszedett burkolat köveit használva. A 2014-15-ös TAO támogatás segítségével mobil burkolatot szeretnének a pályán kiépíteni, amely nyolc hónapon keresztül egyéb, nem jeges rendezvények megtartását is segíti majd. Illetve új hűtőberendezést is szeretnének beszerezni, és kiépíteni a világítást. Elhangzott az is, hogy újabb sportágak képviselői „jelentkeztek be” be a kibővült jégidőre, így például a gyorskorcsolyázók is szeretnék kihasználni a modern edzési és versenyzési lehetőségeket.

H. I.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!