Városinfó

Indul a szociális program az Avason

2014-08-05 12:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE feszekrako_120913_ja_1.jpg

Hamarosan elindul az avasi szociális program. Az önkormányzat és a Jelenlét az Avasi lakótelepen Konzorcium azokban a lakóházakban lesz jelen, ahol a „fészekrakók” a legnagyobb károkat okozták – a programban nyolc háztömb vesz részt.

Múlt héten a rendkívüli közgyűlésen tárgyaltak arról az együttműködési és támogatási megállapodásról, amit az önkormányzat a Jelenlét az Avasi lakótelepen Konzorciummal köt meg. Azokon a lakókon segít a program, akik szeretnének nyugalomban, rendezett körülmények között élni. Több háztömb is részt vesz a programban. Azok, amelyeket a leginkább ellehetetlenítettek a „fészekrakók”.

avas_kilakoltatas_szilvas_2_131030_ja_35.jpg

A Szilvás utca 1. sz. alatt ugyan nem laktak „fészekrakók”, de a szomszédos házakban igen. Jelenlétüket az egész környék megszenvedte. Több mint 90 lakásból már kilakoltatták a őket, a problémák nagy része azonban ettől nem szűnt meg. Az egyik lakó szerint a legnagyobb gondot a randalírozás okozza.

– Sajnos, itt nagyon sokszor még éjfélkor is kint vannak ezek a tizenéves gyerekek, illetve 5-6 évesek is, és ezt kellene megszüntetni – mondta Bogdán Jánosné.

Az itt maradt lakókon segítene az önkormányzat, a szociális intézményekkel és civil szervezetekkel együttműködve. A múlt heti rendkívüli közgyűlésen arról az együttműködési és támogatási megállapodásról is tárgyaltak, amit az önkormányzat és a Jelenlét az Avasi lakótelepen Konzorcium köt egymással.

Pályaorientációs tréningek, rehabilitációs foglalkozások, adósságrendezési tanácsadás, délutáni felügyelet és korrepetálás a tanév ideje alatt – csak néhány szolgáltatás, amit az ott élő családok igénybe vehetnek majd.

avas_kilakoltatas_szilvas_2_131030_ja_30.jpg

Schweickhardt Gyula polgármesteri biztos elmondta, jelenlétre, segítségnyújtásra számíthatnak az ott élők.

– Arra számíthatnak, hogy az életükben felhalmozott problémák megoldásában, amelyek az elmúlt évekből származnak, most megjelennek olyan professzionális szereplők, akik értenek ezeknek a megoldásához, kezeléséhez és megpróbálnak a személyes ottlétükkel segítséget nyújtani – tette hozzá.

Kriza Ákos polgármester azt mondta, a  „fészekrakók” kiköltöztetése csak az első lépés volt, most az a feladat, hogy az itt maradt lakókkal foglalkozzanak.  

– Segíteni kell nekik, hogy rendbe tegyék azt a környezetet, ahol élnek, a lépcsőházakat, lifteket fel kell újítani, valamint azokat a lakásokat is, ahonnan a „fészekrakókat” kitettük – hangsúlyozta a városvezető.

avas_szoc_140731_fkcs_1.jpg

A projektre 35 millió forintot fordít az önkormányzat.

Spilman N.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!