Sport

Óvott és nyert a MEAFC!

2014-08-02 11:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Nem kis (és nem kellemes) meglepetést keltett a napokban, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség Játékvezető és Versenybizottsága az NB III Észak-kelet B csoportjába sorolta a Fehérgyarmat együttesét. A távolság miatt ez komoly anyagi terhet jelentett volna a MEAFC-nak, ezért beadványban tiltakoztak – sikeresen.

– A korábbi években már a mi csoportunkba sorolták be a Kisvárda és az Apagy csapatát – mondta az előzményekről Holdi László, a Miskolci EAFC szakosztályvezetője. – Ennek sem tapsoltunk, ugyanis jelentős mértékben nőttek kiadásaink, az utazási költségek megugrottak. Éppen ezért volt váratlan, hogy most még a Fehérgyarmat együttesét is ebbe a csoportba sorolták.

Közös álláspontot alakítottak ki az Arló, az Ózd és a Sárospatak csapatainak vezetőivel, majd a miskolci szakember eljuttatta a beadványt a Játékvezető és Versenybíró Bizottság (JVB) vezetőjéhez.

–Tudomásom szerint az NB III-ba csak olyan csapat kerülhet, amelyik megnyerte saját megyei bajnokságát, információink szerint azonban ennek a követelménynek a Fehérgyarmat nem tudott eleget tenni, hiszen a nyolcadik helyen végzett. Ez volt az egyik oka észrevételünknek. A másik pedig az, hogy a korábbi években már besorolták ebbe a csoportba Kisvárda és Apagy csapatát, ezek részvétele erőteljesen megnövelte a borsodi csapatok utazási költségeit, jelentős többletkiadást rótt a szakosztályokra. Ennek a klubok egyre nehezebben tudnak eleget tenni, így egyáltalán nem indokolt és célszerű olyan új csapatot idesorolni, amelyik ugyancsak a „világ végén” található.

A hivatalos levél hétfőn ment el a szövetségbe, pénteken pedig már meg is érkezett a válasz. Kékedi Tibor, a JVB elnöke arról tájékoztatta a borsodi csapatokat, hogy a Fehérgyarmatot kivették az NB III Észak-magyarország B csoportjából. Mivel az Apagy SE II feljutott az NB II-be, a csoport 8 csapatos lesz.

A levélből ugyanakkor az is kiderül, hogy az Alföldi csoport – amiben a Miskolc–Fehérgyarmat 179 kilométeres távolságnál nagyobbak is előfordulnak – telített volt. Az Észak-magyarországiban viszont alacsony a csapatlétszám, ezért gondolt erre a megoldásra a JVB. Ugyanis, ha esetleg még tovább csökkenne a csoportlétszám, akkor valószínűleg össze kellene vonni az Észak-magyarország A és B csoportot, ami viszont jelentősen növelné az utazási távolságot.

Holdi László és a többi borsodi együttes vezetése mindezzel együtt megnyugvással fogadta a választ, és azt is örömmel veszik, hogy a mezőny csapatainak mindössze 7-7 idegenbeli találkozóra kell elutazniuk.

Doros L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!