Sport

„Welcome to the reality”

2014-08-01 15:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_sajtotaj_140801ml_2.jpg

Az EL-kupa kőkemény üzlet, nem szórakozás, nem egy lagzi, komolyan kell viselkedni. Nem lehet odamenni a visszavágóra és kapni tíz gólt – jelentette ki Szivics Tomiszláv az azt firtató kérdésre, hogy milyen csapattal áll ki a DVTK jövő csütörtökön. A Krasznodart tehát biztosan komolyan veszi a csapat, Újpesten viszont az egy pontnak is örülne a Mester.

– Élmény volt idáig eljutni, látni, hogy hol tart az európai futball. Az első félidőben majdnem tökéletes választ adtunk az orosz csapat játékára, az első gól egy helyezkedési hibából született. A második félidőben már támadnunk kellett, kinyíltunk és ekkor kijött a különbség a két csapat között. Ez a valóság, most már túl kell ezen lépni. Nagy dolog, hogy eljutottunk idáig, tanulhatunk belőle, örülök, hogy ilyen lehetőséghez jutottam – mondta Szivics Tomiszláv pénteken az FK Krasznodar elleni mérkőzésről.

Hozzátette, büszke a csapatra, száz százalék fölött teljesítettek a játékosok, nem kell szégyenkezniük, de a tanulságot persze le kell vonni. Kilenc magyar játékos volt a kezdőben, két saját nevelésű játékos, fiatalok, akikre lehet építkezni. Beszélt arról is, hogy a taktika tudatos volt, feltérképezték az ellenfelet. Az első félidőben egy védekezőbb felállásban gól nélkül szerettek volna játszani, majd a másodikban szerkezeti átalakítás után támadni. Bognár alig edzett még együtt a csapattal, nincs olyan állapotban, hogy egy ilyen iramú meccset végigjátsszon, ezért csak a második játékrészre állt be.

– Ebből a keretből ezt a variációt tudtuk kihozni, eddig jól működött, de ez az orosz csapat már egy másik szintet képviselt. Welcome to the reality! – jelentette ki a mester. Szólt arról is, hogy Eperjesi első gólbeli hibáját magára vállalja, előállt egy helyzet és nem lehetett megtenni, hogy ne szavazzon bizalmat a fiatal, saját nevelésű játékosnak, hiszen tavasszal sokat játszott és fejlődött.

dvtk_sajtotaj_140801ml_8.jpg

– Ebből a lehetőségből pedig sokat tanult, Gábor a jövő játékosa itt Diósgyőrben. Bacsa Patrikra is sokat vártunk türelemmel és tessék, mostanra kaptunk egy nagyszerű csatárt.
Az oroszok elleni mérkőzés legnagyobb tanulságának azt nevezte, hogy miközben ott egy játékos 90 ezer dollárt keres, mégis úgy megy ki játszani a gyepre, mintha először léphetne pályára. Ezt a hozzáállást kell még nálunk tanulni.

A vasárnapi Újpest elleni mérkőzésről elmondta, nem jó pillanatban jön, a csütörtöki meccs sokat kivett fizikálisan a csapatból, pedig volna mit visszaadni a tavalyi kupadöntő után. Ennek ellenére egy pontszerzéssel is kiegyezne. A megjegyzésre, hogy ilyet még sosem mondott amióta Diósgyőrben van, azt válaszolta: egyszer mindennek kell először lennie. Hozzátette, jó csapata van az Újpestnek, az első fordulóban idegenben tudott győzni, így kemény mérkőzésre számít. A csütörtöki „erős fitness edzés” után nyolc friss játékost kellene a csapatba tennie, de erre nincs lehetősége. Jó példa volt, hogy Egerszegi pihenés után végig tudta játszani az EL-mérkőzést, míg Elek elkészült a végére, hiszen folyamatosan, hatalmas munkát végezve játszik. Pénteken délután megkapják a statisztikai adatokat, ki mennyit futott Debrecenben, mi van a lábában és ennek megfelelően kellene regenerálni a játékosokat, de a keret nagyon szűkös. Miközben még kemény sorozatban van a csapat, hiszen vasárnap Újpest, csütörtökön Krasznodar, vasárnap Haladás, szerda Vasas (ligakupa), vasárnap Kecskemét.

Antal Botondra az orvosi vizsgálat alapján tíz napig biztosan nem lehet számítani, a részleges szalagszakadás miatt ennyi ideig biztosan nem állhat kapuba, azt követően kiderül, milyen hamar térhet vissza. Mivel így Ivan Radoš lesz a következő mérkőzéseken a kezdő, így az U21-es csapat kapusa ül majd a kispadra.

Mindenki jól küzdött a csapatban, egyéni hibák voltak, nála is, de ebből sokat tudtak tanulni mondta Németh Milán a csütörtöki meccsről. El kell felejteni az eredményt és az UTE elleni bajnokira koncentrálni, ahol nyerni szeretnének és a szurkolókat boldoggá tenni, akik megérdemlik ezt.

Kemény mérkőzésen vannak túl, amelynek során láthatóvá vált, miben kell még fejlődniük, jelentette ki Egerszegi Tamás. Sok megszerzett labdájuk volt, de ezekkel nem tudtak mit kezdeni, gólokat kaptak, a végére pedig el is fáradtak, elemezte a mérkőzést. A szurkolók ünneplése, végig tartó szurkolása elképesztő volt, hatalmas élményt adott nekik. Véleménye szerint a DVTK jobb csapat, mint az Újpest, ezt vasárnap be kell bizonyítaniuk, le kell focizni az ellenfelet. Ha a saját játékukat játsszák, akkor nem lehet gond a három pont megszerzésével, tette hozzá.

H. I.
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-02-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!