Sport

Nem bírt jóval erősebb orosz ellenfelével a DVTK

2014-07-31 20:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_krasznodar_140731ml_36.jpg

Debrecenben lépett pályára az Európa-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a DVTK, a piros-fehérek az orosz FK Krasznodart fogadják csütörtök este. A mérkőzést végig uraló orosz csapat a félidőben már két góllal vezetett. A szünetet követően aztán gyors gólváltás következett: előbb Bacsa szépített, majd szinte rögtön jött a választ, Pereyra lőtt óriási gólt. A végén még kettővel meg tudta toldani előnyét az ellenfél, így 5-1-es végeredménnyel még magabiztosabban várhatja a visszavágót. Antal Botond súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, le kellett cserélni, pénteken állapítják meg a pontos diagnózist.A mérkőzés rövid összefoglalója:

Már a kezdőcsapatból gondolni lehetett, hogy a biztonságos védekezésre épít Tomiszlav Szivics, hiszen Bacsa Patrikot nevezte egyedüli csatárként a kezdőbe, és a középpályán is inkább a védekező középpályások voltak túlsúlyban.

dvtk_krasznodar_140731ml_68.jpg

Ez aztán meg is határozta az első félidő összképét, hiszen míg a DVTK a gyors kontrákat, Bacsa sebességét igyekezett kihasználni, addig a Krasznodar sokpasszos játékkal igyekezett megtörni a lelkesen védekező Diósgyőrt. Többször próbálkoztak kapuralövéssel, rengeteget járatták a labdát a hazai tizenhatos előterében, a védők mögé beívelt labdák egyikét aztán a 28. percben sikerült is gólra váltani: Joazinho ívelt át a jobb szélről Ari felé, a jó 25-30 méteres passzra az orosz csapat támadója egyedül érkezett, és közelről a kapu bal oldalába belsőzött. 0-1.

Előnye tudatában sem állt azonban vissza a Krasznodar, tartotta továbbra is a tempót, többször már a játék színezését is megengedték maguknak az orosz csapat játékosai. Ennek a 40. percben meg is lett az eredménye: Jurij Gazinszkij kapott labdát a tizenhatos jobb oldalánál, két hazai játékos sem tudta szerelni, sarokkal középre passzolt, Odil Ahmedov pedig 8 méterről jobbal laposan a kapu közepébe lőtt. 0–2.

dvtk_krasznodar_140731ml_53.jpg

A DVTK az első félidőben nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani, így várható volt, hogy cserélni fog a szünetben Tomiszlav Szivics. Ez így is lett, Debreceni András helyére Miroszlav Grumics állt be, Eperjesi Gábort pedig Bognár István váltotta. A támadószekció megerősítése hamar eredményt is hozott. A szerb csatár a 48. percben szép mozdulattal csúsztatott az oroszok kapujába, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot – tegyük hozzá, tévesen. Egy perccel később azonban már örülhettek a fantasztikus hangulatot teremtő Diósgyőr-szurkolók: Grumics tűnt fel az ellenfél tizenhatosánál, tőle Bognárhoz került a labda, aki tökéletesen emelt a jobb oldalon feltűnő Bacsához, a 24 éves támadó pedig kapásból vette be Andrej Szinyicin kapuját. 1–2.

Kezdtek újraéledni a remények, a jó kezdés, a taktikaváltás bizalomra adott okot, gyorsan jött azonban a kijózanító pofon: Az uruguayi Mauricio Pereyra használta ki, hogy mintegy 17 méterről zavartalanul lőhetett, és mértani pontossággal bombázott a bal felső sarokba, Antal Botondnak esélye sem volt. 1–3.

Mindkét találat gyönyörű volt, a Krasznodar azonban nem elégedett meg a kétgólos előnnyel. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, a parádésan védő Antalnak volt csak köszönhető, hogy nem nőtt gyorsan a különbség. A 73. percben bakiparádéba illő jelenetet láthattak a nézők: Kádár kissé kockázatosan adott haza, a magyar kapus egy csellel még átverte a rárontó csatárt, ám ezután megbotlott, és így Vlagyimir Bisztrovhoz került a labda. A csereként beálló középpályás azonban hiába állt az üres kapuval szemben, 16 méterről mellé lőtt.

dvtk_krasznodar_140731ml_44.jpg

Az esetnél Antal megsérült, így az utolsó szűk negyedórában már Ivan Rados védte a DVTK kapuját. Forgács Alfréd, a DVTK csapatorvosa a helyszínen részleges külbokaszalag-szakadást diagnosztizált Antalnál, amit a pénteki kórházi röntgenvizsgálat után tud megerősíteni. Nem sok volt már tehát hátra, ám ő sem úszta meg kapott gólok nélkül. A hajrában előbb Joaozinho értékesítette a Gosztonyi András által összehozott tizenegyest (1–4), majd a 90. percben Bisztrov szép egyéni akcióval javította korábbi hibáját, beállítva az 5–1-es végeredményt.

Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után
:

Tomislav Szivics: - Feltérképeztük az ellenfelet, és az első félidőben meg is találtuk a játékuk ellenszerét, a két góljukon kívül nem volt helyzetük, megfelelően tartottuk magunkat. Az első gólt egyéni hiba előzte meg, az én felelősségem, hogy egy fiatal játékos egy ilyen mérkőzésen hibázik. A második félidőben javítani akartunk, két védekező játékos helyett két támadót cseréltem be, és rúgtunk is egy gólt. Ezt követően kijött a különbség, mert annyira sok minőségi játékosa van az ellenfélnek, hogy nem tudtuk mindet levédekezni. Pereyra oda rúgta, ahová kell, a két léc találkozásához. Jellemző, hogy az ellenfelünk két válogatott játékost tudott becserélni, azonban a 87. percig volt 1-3, ami nem olyan sok, de a végén két újabb fegyelmezetlenséget megbüntettek. Jelen pillanatban ez a mi maximumunk egy ilyen csapat ellen. Büszke vagyok a csapatomra, és gratulálok az ellenfélnek! Csodálatos szurkolótáborunknak a bajnokságban fogunk törleszteni, innentől kezdve arra koncentrálunk.

dvtk_krasznodar_140731ml_75.jpg

Oleg Kononov: - Még mindig nagyon tetszik a stadion, remek volt az atmoszféra, jó volt itt játszani. Öt gólt rúgtunk, megérdemelt a győzelmünk, de az ellenfél is végig keményen küzdött.

Vége a mérkőzésnek, a DVTK 5-1-re kikapott a jóval erősebb FK Krasznodar csapatától.

90’
Bisztrov kevergetett a jobb oldalon, majd a hálóba lőtt, 1-5.

87’ Gosztonyi akasztotta Bisztrovot, tizenegyes a Krasznodar javára. Joaozinho magabiztosan értékesítette a büntetőt, 1-4.

84’ Egerszegi vesztett labdát egy cselt követően a tizenhatos előtt, Gazinszkij a léc fölé bombázott.

80’ Csere mindkét oldalon, Antal mégsem tudja folytatni, Rados érkezik, míg az oroszoknál Pereyra megy le, Pomerko száll be.

77'
Cserét jelzett Antal Botond, kibicsaklott a bokája, mikor Kádár hazaadta neki az iménti szituációnál, Rados jön majd a helyére. A szurkolókra továbbra sem lehet panasz, végig teli torokból buzdítják a Diósgyőrt.

74’ Antal volt könnyelmű, Bisztrov lefülelte a cselét, azonban jobbal 16 méterről az üres kapu mellé gurított.

74’ Sorjáznak az orosz helyzetek. Ezúttal Pereyra bal oldalról, ballal tekert középre egy szabadrúgást, Alves bólintotta ki a labdát az ötösről.

73’ Ismét Bisztrov került helyzetbe a 16-oson belül, Alves szerelte egy szép becsúszással.

72’ Joaozinho 24 méteres bal sarokra tartó lövését védte Antal.

65' Gosztonyi
kapott sárga lapot, jogosan.

64'
Ahmedov bombázott kapura, Antal védett, de pont Bisztrov elé ütötte a labdát, aki kapásból fölé pörgetett.

58'
Ari helyett Wanderson, Laborde helyén Bisztrov az orosz csapatban.

55'
Ari egy az egyben vezette Kádárra a labdát, lövését azonban sikeresen blokkolta a magyar védő.

51'
Alig örülhettünk a gólnak, máris kaptunk egyet, Pereyra védhetetlenül bombázott a bal ficakba. 1-3.

49'
Góóóóóóóóóóól! Bognár talán első labdaérintéséből adott gyönyörű gólpasszt Bacsának! 1-2.

48'
Rákapcsolt a Diósgyőr. Grumic azonban hiába fejelt gyönyörűen a kapuba, lest ítélt a játékvezető - elsőre nem volt az.

46'
A szünetben kettőt cserélt Tomiszlav Szivics. Eperjesi helyett Bognár István, Debreceni helyett Miroslav Grumic a pályán.

45+1'
Vége az első félidőnek. Két góllal vezet az FK Krasznodar. Az orosz csapat rendkívül labdabiztosan játszik, percekre eldugja a labdát a Diósgyőr elől. A hazai gárdának helyzete nem nagyon adódott, de mennek becsülettel. A támadójátékról sokat elmond, hogy a nemrégiben igazolt Bognár Istvánt már a szünet előtt elküldte melegíteni Tomislav Szivics.

43’ Joaozinhó durrantott 18 méterről kapura, szerencsére tévedett vagy fél métert. 40' Újabb orosz találat. Lábról lábra, egyérintőben járt a labda a tizenhatosunk előterében, az orosz támadó parádésan, sarokkal passzolt be középre, ahol az érkező Ahmedovnak már nem volt nehéz dolga. 0-2.

35'
Újabb veszélyes szituáció a diósgyőri kapu előtt: egy begyakorolt szabadrúgás-kombináció után Laborde tűzte kapura, de Antal újra a helyén volt.

28'
A mezőnyfölény góllá érett, vezet a Krasznodar. Egy jó 25-30 méteres jobb oldali keresztpasszot belsőzött be Ari, a diósgyőri védelem eltolódott, így üresen érkezett az orosz csapat támodója. 0-1.

22'
A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete: gyors orosz akció futott a bal oldalon, a felfutó Kalesin lapos centerezését Laborde 10 méterről lőtte a jobb sarok mellé.

17'
Az első szögletet Gosztonyi rúghatta, de felszabadított az ellenfél.

16'
Elöl szépen passzolgatnak az oroszok, vagyis az orosz csapat tagjai, de hátul igencsak sebezhetőek és bizonytalanok. Ha az utolsó passzaink pontosabbak lennének...

13'
Többet birtokolják a labdát Oleg Kononov fiai, de komolyabb helyzetet egyelőre nem tudtak kialakítani. A DVTK egy csatárral állt ki, Bacsát eddig kevésszer sikerült megtalálni jó labdával.

7'
Az oroszok kevergettek a diósgyőri kapu előtt, sikerült azonban felszabadítani, de ismét a Krasznodaré a labda, és rögtön a hazai kapunál jutottak lövéshez, Laborde tüzelt, de Antal Botond védett.

3'
Tapogatózó játékkal kezd mindkét csapat, miközben a szurkolók már teljes hőfokon égnek, óriási a hangulat a debreceni stadionban. Akárcsak, mint képünk is bizonyítja, a mérkőzést megelőzően is jó hangulatban volt már idős, fiatal egyaránt.

dvtk_krasznodar_140731_ml_2.jpg
Apa, kezdődik! A DVTK tiszta pirosban, a Krasznodar fekete-zöld szerelésben játszik. A diósgyőriek éppen a Himnuszt éneklik.

Egerszegi Tamás
– aki az elmúlt fordulóban szerepelt először Európa-liga-mérkőzésen – szerint rendkívül erős és kissé talán túl magabiztos ellenfél vár rájuk.
– Azt láttam az interneten, hogy lenéznek minket. Ez lehet nekünk az előny, hogy majd a pályán látják meg, hogyan fogunk küzdeni! Én meglepetést szeretnék okozni nekik – mondta a középpályás.

Antal Botond kiemelte, nehézséget okoz, hogy a nemzetközi porondon nem ismerik igazán az ellenfeleket, hiszen nem tudják minden nap megnézni a meccseiket, ezért szerinte elég sötét lovak a játékosok is egymásnak.
– Próbáltunk az alapokból felkészülni, mindent átvettünk, globálisan próbáltuk „kitanulni” őket – összegzett a kapus.

Bacsa Patrik szerint az is szép eredmény, hogy eddig eljutottak, de nem adják fel előre az oroszok elleni párharcot.
– A saját játékunkat szeretnénk játszani, de azért alkalmazkodnunk kell az ellenfélhez is, mert nem gyenge csapat a Krasznodar. Fel kellett térképezni őket, hogy hogyan játszanak és mit. Megtesszük, amit meg kell tenni ellenük – hangsúlyozta a csatár.

Tomiszlav Szivics vezetőedző azt mondta, megvan a terve az oroszok elleni párharcra.
– Vasárnap – csütörtök – vasárnap – csütörtök ritmusban vagyunk, leszünk majdnem egy hónapon át. Ez nagyon kemény, és kevesen vagyunk erre az iramra, erre a két frontra jelen pillanatban. Szóval nagyon ki kell kalkulálni, hiszen vasárnap rangadót játszunk Újpesten, akiknek tartozunk a kupa miatt. Mindent ki kell számolni, hogy sikeresek legyünk – sorolta a szakember.

dvtk_krasznodar_140731_ml.jpg
A DVTK szerdán este már Debrecenben, a Nagyerdei stadionban tréningezett a találkozót felvezető sajtótájékoztató után. A médiaeseményen az oroszok vezetőedzője így fogalmazott:
– Tetszik az új stadion. Szép játékot, látványos focit és jó meccset várok, sok néző előtt.

Alekszandr Martinovics csapatkapitány hozzátette: idegenben is mindenképpen nyerni akarnak.

Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Stadion
Kezdési időpont: 2014. július 31., csütörtök 20:30

A DVTK kezdőcsapata: Antal - Eperjesi, Alves, Debreceni, Husić - Egerszegi, Kádár, Elek - Gosztonyi, Németh M. - Bacsa. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Kispadon: Radoš, Bori, Nikházi, Bognár I., Marjanović, Takács T., Grumić.
Az FK Krasznodar kezdőcsapata: Szinicin – Martinovics, Sigurdsson, Jedrzejczyk, Kalesin – Gazinszkij, Ahmedov, Laborde, Joaozinho – Pereyra, Ari. Vezetőedző: Oleg Kononov.

A DVTK csapatából Dražen Okuka sárga lapok miatti eltiltás miatt, Barczi Dávid sérülés miatt hiányzik.

A mérkőzés játékvezetője a török Bülent Yıldırım lesz, segítői Volkan Narinç és Asım Yusuf Öz, míg a tartalék játékvezetői feladatot Mustafa İlker Coşkun látja el.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!