Városinfó

Épül a Kandó tér

2014-07-31 15:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kandoter_140731.jpg

Befejeződtek a bontási és egyéb munkák a Kandó téren, és megkezdték az alépítmények elkészítését, az új ívek kitűzését, valamint a sínek meghajlítását. Augusztus közepéig forgalomkész állapotba kerül a külső ív, így ott megindulhat a villamosközlekedés – tájékoztatott az MVK Zrt.

Mint ismert, július 14-én, a munkaterület átadásával megkezdődött a Miskolc, Tiszai pályaudvar villamos végállomás esélyegyenlőségi akadálymentesítése, valamint a vágányfelújítás kitérőcserékkel, energetikai és részleges peron-átépítéssel, a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” című – ismertebb nevén: Zöld Nyíl projekt – nagyprojekt keretén belül. A megvalósítást a Tiszai-kör Konzorcium nyerte el nyílt közbeszerzési eljárás útján. A kivitelezés október 31-ig tart.

Az MVK Zrt. közleményében csütörtökön arról tájékoztatott, hogy az elmúlt több mint egy hónap alatt a bontási munkák már befejeződtek, felszedték a régi síneket, lekötéseket, összekötőket, nyomtartókat, és jelenleg az alépítmények elkészítése, az új ívek kitűzése, a sínek meghajlítása van folyamatban.

Az ütemterv szerint a külső ív forgalomkész állapotba kerül augusztus közepéig, és a külső körön megindulhat a villamosközlekedés. A belső kör használatba vétele a váltók beállításával és a peron akadálymentesítésével október 31-ig készül el.

minap.hu
Fotó: MVK Zrt.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!