Városinfó

Kettős siker: elindulhat a beruházás, méltó helyre költözhetnek a bérlők

2014-07-30 12:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolc önkormányzata, egy tegnap aláírt megállapodás értelmében, több mint tíz éve húzódó, a Tiszai pályaudvart és környékét érintő problémát oldott meg – tudatta közleményében a Városháza. Elindulhat az úgynevezett "Y-híd beruházás", és méltó helyre költözhetnek a MÁV-telepi bérlők is.

mav_karbantartas_140404_fkcs_4.jpg

A város közlekedését és arculatát alapvetően átformáló fejlesztés indulhat el a MÁV- telep területén. A közleményben foglaltak szerint, a NIF Zrt. irányításával kezdődik meg az Y-híd kivitelezése, melynek most az építési területét szerzi meg a beruházó. A MÁV-telep fennmaradó része az önkormányzat tulajdonába kerül. A projekt jelen szakasza a MÁV-telep nyugati részét érinti.

– A megállapodás értelmében a MÁV-telepen, az alacsonyabb komfortfokozatú lakásokban élő lakók számára az önkormányzat magasabb komfortfokozattal rendelkező, a MIK Zrt. kezelésében lévő lakásokat biztosít, és gondoskodik a bérlők átköltöztetéséről is. Első ütemben azokat a bérlőket érinti az intézkedés, akiknek lakása az építési terület nyomvonalát közvetlenül érinti – hangsúlyozza a közlemény.

A lakók kiköltözése után indulhat meg egy, az egész város közlekedésére kiható fejlesztési beruházás, melynek eredményeképpen megújul a városon áthaladó 3. számú főút belvárosi átkelési szakasza, tehermentesítve a Búza teret, illetve annak közvetlen környezetét.

mav_karbantartas_140404_fkcs_2.jpg

A beruházás kapcsán elkészül az úgynevezett Y-híd, amely megteremti a miskolci intermodális csomópont fejlesztésének alapjait. Az intermodális csomópontot a miskolci Tiszai pályaudvaron alakítják ki, több közlekedési ágazat egy helyre történő csoportosításával (vasút, helyi és helyközi közlekedés). Mivel az Y-híd a MÁV-telepen fog áthaladni, a projekt későbbi szakaszában megújul a miskolci Tiszai pályaudvar környezete is.

A projekt a területszerzésre 990 millió forint összegű – kormányhatározat szerinti – támogatási szerződéssel rendelkezik.

– Összességében elmondható tehát, hogy a városvezetés egy több mint tíz éve húzódó problémát oldott meg, melynek eredményeképpen – az M30-26-os elkerülő út befejezésével – Miskolc belvárosa véglegesen mentesül az átmenő forgalom minden káros hatásától és a városunkba vasúttal érkezőket végre méltó városkép fogadja majd a Tiszai pályaudvaron – zárul a közlemény.

minap.hu
Fotók: MiNap archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!