Városinfó

Miskolcon lehet kerékpárral villamosra szállni

2014-07-30 10:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tesztjelleggel, csúcsidőn kívül, augusztus 1. és szeptember 30. között kerékpárszállításra biztosít lehetőséget a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az új Skoda típusú villamosokon.

A kerékpár szállítására több kijelölt hely található a járműben, amelyet a belső térben piktogramok jeleznek. Egy Skoda villamoson egyszerre 4 kerékpár szállítható, ennyit lehet ugyanis biztonsági övvel rögzíteni.

A kerékpárt az utazás egész időtartama alatt rögzíteni kell a járművön az erre a célra kijelölt biztonsági övvel, hogy utas és kerékpáros is biztonságosan utazzon. Személyenként egy darab kerékpár szállítható, de olyan kerékpár nem, amely speciális kialakítású (cargo, tandem, motoros stb.), és így kialakítása miatt nem rögzíthető az utastérben.

kerekpar_villamoson.jpg

A teljesen alacsonypadlós és akadálymentesített Skoda villamosokon a kerékpárszállításra kijelölt hely megegyezik a babakocsis és kerekesszékes hellyel, akik elsőbbséget élveznek a kerékpárt szállítóval szemben, tehát ezek a helyek a kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedő utasokat illetik.

Mivel az új miskolci villamosokon 4 ilyen helyet is kialakítottak, bíznak benne, hogy minden utas biztonságosan tudja utazási szándékának megfelelően használni a villamost kerékpárral, babakocsival vagy kerekesszékkel egyaránt.

Miskolc új villamosain kerékpár szállítása vonaljegy érvényesítésével vehető igénybe. A kerékpárszállítás díja mellett az utasnak is fizetnie kell a személyszállításért, vagyis a kerékpárosnak is rendelkeznie kell jeggyel vagy bérlettel.
A tesztidőszak tapasztalatait összegezve dönt majd a kerékpárszállítás végleges szabályairól a közlekedési vállalat.

A kerékpárszállításra igénybe vehető új miskolci villamosok menetrendje elérhető az mvkzrt.hu oldalon.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!