Városinfó

Az önkormányzaté lett a csorbatelepi kajak-kenu komplexum

2014-07-25 13:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE csorba_mvsc_140725_fkcs_10.jpg

Újabb sportcélú ingatlan került a városhoz: pénteken birtokba vették a csorbatelepi kajak-kenu központot. Két egyesület fiataljai edzenek itt, de a tervek szerint, hosszú távon komoly versenyek rendezésére is alkalmassá tennék a területet.

A csorbatelepi kajak-kenu központ korábban a MÁV-é volt, a vasúttársaság átadta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, majd onnan került Miskolchoz. A szerződést már aláírták pénteken a birtokbavétel történt meg. A több mint negyven sportolót kiszolgáló létesítmény fenntartóját ősszel jelöli majd ki a közgyűlés.

csorba_mvsc_140725_fkcs_6.jpg

A helyszínen Menyhárt Szabolcs, a városháza gazdálkodási főosztályának vezetője azt mondta: a város igényt tart valamennyi sportcélú ingatlanra, mert azok kiemelten fontosak a miskolci sportélet támogatásához. Hozzátette: a miskolci sportélet felpörgött, és számos sportcélú beruházás van folyamatban.

– Említhetjük az atlétikai centrumot az egyetemen, a diósgyőri stadion is már a konkrét megvalósítás irányába halad. És itt a Csorbatelep, ahol a birtokbavétellel elkezdődhet a tervezés, ami megteremtheti a fenntartható kajak-kenu sport fejlődésének alapjait.

csorba_mvsc_140725_fkcs_19.jpg

Az osztályvezető elmondta, a miskolci kajak-kenusport képviselői számos szép országos eredményt elértek már. Most azon kell majd dolgozniuk, hogy a további bővülés, fejlődés érdekében biztosítsák a megfelelő személyi és tárgyi feltételeket. A hosszú távú, az Integrált Településfejlesztési Stratégiában is helyet kapott elképzelés szerint pedig nagy versenyek rendezésére is alkalmassá szeretnék tenni a sportközpontot.

minap.hu
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!