Sport

Hivatalosan is elrajtolt a gyermek-úszóbajnokság

2014-07-24 19:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyermek_uszobajnoksag_140724_ja_16.jpg

Csütörtökön délután hivatalosan is megnyitották a Kemény Dénes Városi sportuszodában zajló országos gyermek úszóbajnokságot. A negyvenhetedik alkalommal megrendezett viadalnak ötödször ad otthont Miskolc.

gyermek_uszobajnoksag_140724_ja_33.jpg

Az eseményt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) megbízásából a Miskolc Városi Sportiskola rendezi, a négy napig tartó viadalon (korábban mindig három nap alatt rendezték meg) 45 számban hirdetnek bajnokot. Az országos bajnokságon a 2002-2003-as születésű lányok, valamint a 2000-2001-es és 2002-2003-as születésű fiúk csatáznak egymással. Hatvannyolc klub küldte el képviselőit Miskolcra, ahol 36 egyéni, illetve 9 váltóban hirdetnek győztest.

gyermek_uszobajnoksag_140724_ja_25.jpg

Néhányukat szerdán már ki is hirdették, ugyanis már akkor elrajtolt a viadal, amelynek a csütörtöki versenyszámai előtt tartották meg a hivatalos megnyitót. Ezen részt vett többek között Kiss Gábor alpolgármester, Óvári Zsuzsanna, az önkormányzat humán főosztályának vezetője, Tóth Veronika sportreferens, Szász László, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Illyés Miklós a Miskolc Városi Sportiskola ügyvezetője, Deák Bárdos Mihály, az MVSI szakmai vezetője.

gyermek_uszobajnoksag_140724_ja_30.jpg

Kiss Gábor megnyitó beszédében arról szólt a versenyzők előtt: Miskolc számára nagy megtiszteltetés, hogy már ötödik alkalommal rendezheti meg ezt a versenyt, a város nagyon szívesen látja itt a rendezvényt. Portálunknak hozzátette: a gyereksport fontos része a versenyzés. Ez a viadal már négy naposra bővült és rekordszámú nevezője van, óriási az érdeklődés. Ugyanakkor az uszoda és Miskolc számára is fontos egy ilyen verseny, hiszen négy napig fogadhatnak vendégeket, akik így jobban megismerkednek a várossal, és talán versenyen kívül is visszatérnek ide alaposabban körülnézni.

gyermek_uszobajnoksag_140724_ja_11.jpg

A versenyt hivatalosan Illyés Miklós nyitotta meg, ezt követően pedig el is startoltak a versenyzők. Az ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, egészen pontosan 523 gyerek nevezett és száll medencébe a négy nap alatt, hozzátartozóikkal, edzőikkel együtt mintegy 1200-an látogattak Miskolcra, ami a városnak is nagyon jó. Ugyanakkor sportszakmai siker is, hogy ötödik alkalommal is sikeresen pályázták meg a rendezést és itt nem is szeretnének megállni, jövőre is jó pályázattal készülnek majd.minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!