Városinfó

Villamost, midibuszt vegyenek!

2014-07-24 17:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE villamos_elado_mvk.jpg

A honlapján kínál eladásra négy darab Plasma midibuszt, illetve 24 Tátra és SGP villamost az MVK. Az első ránézésre meglepő megoldásnak az előzetes igény- és lehetőségfelmérés volt a célja.

Miskolcnak korábban soha nem volt új villamosflottája, és így lehetősége sem arra, hogy olyan állapotban kínáljon járműveket eladásra, hogy azok esetleg még egy másik közlekedési szám számára is kívánatosak legyenek. A 31 új Skoda villamossal azonban ez is megváltozik, és ez új helyzet elé állítja az MVK-t. A miskolci közlekedési cég saját honlapján jelenleg 24 Tátra és SGP (bécsi) villamost kínál eladásra.

– Ez egy előzetes igény- és lehetőségfelmérés. Megnézzük, hogy milyen típusú érdeklődések futnak be, honnan jönnek a villamosvásárlásra igények, és eszerint tudunk majd megfelelő stratégiát kialakítani az eladásra – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Árat nem adnak meg, ajánlatokat várnak – bárkitől: a vásárló lehet magánszemély, (közlekedési) vállalat, önkormányzat, vagy aki személyszállítással foglalkozik.

A Tátra villamosok 1992 óta, az úgynevezett bécsi villamosok pedig tizenkét éve járnak Miskolc utcáin. Előbbiből 17, utóbbiból 13 szolgálja a miskolciakat. Jelenleg 5 új Skoda villamos szállít utasokat, de ahogy megkapja az engedélyt, folyamatosan munkába áll a többi is, 2015 első félévére teljesen megújul a miskolci villamosflotta.

Ezért kell megválni a régiektől – azonban nem mindegyiktől. Ahogy az az MVK-nál megszokott, a most közlekedő Tátra és SGP villamosokból 1-1 a nosztalgia járműpark része lesz. Hat Tátra pedig továbbra is a közlekedést segíti majd.

A cég eladásra kínál négy Plasma midibuszt is, ezek közül három forgalomképes. Ezek a buszok a 38-as és a 69-es viszonylaton járnak, és „helyükön maradnak” az újabb járművek beszerzéséig. Mint megtudtuk, az MVK tervezi hasonló méretű, de újabb, modernebb „kisbusz” beszerzését is. Mivel MAN szervizbázisuk nagy múltra tekint vissza, igyekeznek majd ehhez igazodni az új járművek típusának meghatározásakor.

Cs. M.
Fotó: MVKAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-01 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!