Városinfó

Fejlesztik a közvilágítást Komlóstetőn

2014-07-24 13:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozvilagitas_komlosteto_140724ml_4.jpg

A komlóstetői városrész több utcájában is a közvilágítás fejlesztésének örülhetnek az ott lakók, a napokban három utcában helyeznek, vagy helyeztek ki új oszlopokat, világítótesteket.

Csütörtök délelőtt a Láditelepi utat és a Szeder utcát összekötő, a Töbrös utcával szembeni lépcsősor kapott két új lámpaoszlopot. Itt járnak ugyanis sokan az óvodába a gyerekekkel, és télen bizony már délután rájuk sötétedett, így igényelték a közvilágítást.

kozvilagitas_komlosteto_140724ml_6.jpg

Tamás Orsolya például rendszeresen jár erre a gyermekével, azt mondja, sötétben elég kellemetlen volt ezt, nagy segítség lesz a világítás. Ez ugyan egy nyugodt környék, de azért sokkal kellemesebb lesz így vinni a gyerekeket az óvodába vagy a játszótérre.

Gonda Miklós a lépcsősor melletti lépcsőházban lakik, azt mondja, számukra is könnyebbség lesz, hogy mostantól este lámpafény mellett jöhetnek haza. Köszönettel tartoznak az ilyen odafigyelésért.

kozvilagitas_komlosteto_140724ml_7.jpg

Közel öt és fél millió forintba kerül a három helyen elvégzett közvilágítás-fejlesztés, amiket a költségvetés megfelelő soráról fedeznek, mondja Gazdusné Pankucsi Katalin, a terület önkormányzati képviselője. A múlt héten kezdődött és ma befejeződő Láditelep úti fejlesztés 1,3 millió forintot tesz ki ebből.

Az Olvasztár utca és a Gorkij sor kereszteződésébe gyalogátkelőt jelölnek ki hamarosan, ehhez azonban megfelelő közvilágítás is szükséges volt, így itt hat oszlopot állítottak és hét világítótestet helyeztek ki, a megfelelő vezetékbehúzási munkákkal együtt itt majd 3,5 millió forintba került a beruházás.

kozvilagitas_komlosteto_140724ml_14.jpg

A harmadik helyszín a Lejtő utca, ahol csak világítótestek kerülnek ki a már meglévő magasfeszültségi oszlopokra, itt 625 ezer forintba kerül a napokban induló fejlesztés.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!