Városinfó

Újabb nyertes pályázat: tovább fejlődik Miskolc térségének hulladékgazdálkodása

2014-07-23 11:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mirehukoz_kukasautok_140525_vcs_21.jpg

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2013. évi hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítására kiírt pályázatán 144 750 000 Ft támogatást nyert korszerű hulladékgyűjtő járművek beszerzésére.

Miskolcon dinamikusan fejlődik a települési hulladékgyűjtés és kezelés rendszere, amely most újabb mérföldkőhöz érkezett. A korábbi sikeres pályázatokat követően ismét eredményesen pályázott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. Ezzel lehetővé válik, hogy a borsodi megyeszékhelyen európai szintű hulladékgazdálkodási rendszer működjön, hiszen az elnyert támogatásnak köszönhetően újabb három hulladékgyűjtő jármű beszerzésére nyílik lehetőség.
 
A Miskolci Önkormányzat élt a 2013 végén a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázati lehetőséggel, amelynek célja a hulladékgazdálkodási feladatok ellátásának fejlesztése és a közszolgáltatás zavartalanságának biztosítása.
A tárca eredetileg 428,6 millió forintos kerettel hirdette meg a pályázatot. Tekintettel a jelentkezők számára, a minisztérium a kiosztható összeget 1 milliárd forintra emelte.

A beadási határidőre 524 pályázat érkezett, amely 1711 települést és 6 224 730 lakost érintett. A befogadott pályázatok száma 507 db, a támogatható pályázatok száma pedig 480 db volt.
A 2014. július 22-én közzétett eredmények alapján: 25 pályázatot fogadtak el, 455-öt azonban, forráshiány miatt elutasítottak.

Miskolc önkormányzata a rendelkezésre álló keretösszeg több mint 13 %-át kapta meg támogatásként, ezáltal a nyertesek között is a legnagyobb támogatást elérő önkormányzat címével is büszkélkedhet.

Kriza Ákos polgármester elmondta, hogy Miskolc városa nagyon büszke az elmúlt időszakban elért, a hulladékgazdálkodás fejlesztését biztosító eredményekre. A fejlesztések nem állnak le, továbbra is eltökélt célja a városvezetésnek a helyi hulladékgazdálkodás fejlesztése, a szelektív hulladékgyűjtés minél szélesebb kiterjesztése, az elkülönítetten gyűjtött hulladékok hasznosításra történő előkészítése.

A mostani nyertes pályázat egy újabb lépcsőfok, amelynek során három korszerű hulladékgyűjtő jármű kerül beszerzésre. Kriza Ákos külön kiemelte az önkormányzati dolgozók munkáját, akik nélkül ez a siker nem valósulhatott volna meg és megköszönte a szakmai támogatást az önkormányzati tulajdonú MiReHuKöz Nonprofit Kft.-nek is.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!