Városinfó

Megérkezett a tizennegyedik villamos is

2014-07-22 16:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hétfőn este megérkezett Miskolcra a tizennegyedik új Skoda villamos Miskolcra. A Miskolc városi villamosvasút fejlesztése elnevezésű projekt keretében így egy újabb villamosnak örülhetnek a városlakók.

Ahogyan már megszokhattuk, Bánrévén keresztül érkezett meg az országba Miskolc legújabb villamosa. Hétfőn este lépte át a határt, s érkezett meg a tizennegyedik a sorban.

Az átlépés és a szállítás ismét zökkenőmentes volt, így „menetrend szerint” este fél kilenckor megérkezett Miskolc tizennegyedik új villamosa a városi közlekedési vállalat telephelyére.

Mielőtt a tizennegyedik, és mellette a többi új villamos is forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán való 100 százalékos megfelelését.

tizennegyedik_skoda.jpg

Az első és második villamost 2013 nyarán érkezett, áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, még májusban a hatodik, júniusban pedig már a hetedik, a nyolcadik, a kilencedik, a tizedik, a tizenegyedik, még júliusban a tizenkettedik, a tizenharmadik és a tizennegyedik Skoda gyártmányú villamos is megérkezett Miskolcra.

Június 13-án a két új villamos mellett még 3 állt forgalomba, így már a 600-as és 601-es mellett a 602-es, a 603-as és a 604-es pályaszámú villamos is szállítja az utasokat.

Idén még 15 új villamos érkezik Miskolcra: augusztusban kettő, majd szeptemberben 4, és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamost szállítanak le, így lesz teljes Miskolcon a 31 darabos új villamosflotta, amely leváltja a régit.

A Közlekedési Operatív Program keretében megvalósuló „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” című projekt összköltsége 37.658.167.000 Ft, amely 33.707.373.000 Ft összegű támogatással valósul meg, az Európai Unió és az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!