Életmód

Vízhez menekültek az emberek a hőség elől

2014-07-19 20:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tömve voltak a strandok egész szombaton a rekkenő hőségben. Aki csak tudott, víz közelében keresett menedéket a kánikula elől. A pályaudvarokon és a városokban vizet osztottak, csakúgy, mint a röszkei határátkelőnél, ahol öt órát kell várni a kilépésre. A térség több országában is rekkenő volt a hőség szombaton, Szerbiában is jóval 30 fok feletti értéket mértek.

A röszkei határátkelőn hideg vizet osztottak, így próbálták elviselhetőbbé tenni a nagy meleget. A határátkelőnél a nap folyamán volt, hogy több órát is várakozniuk kellett a Szerbiába utazóknak a Nyugat-Európa felől tömegesen hazatérő vendégmunkások miatt. A hőségben egy idős néni rosszul lett, az életét a határátkelőn szolgálatot teljesítő rendőr mentette meg.

Egy budapesti bár Magyarországon az egyetlen olyan hely, ahol egész évben télies a hangulat. A bejáratnál kötelező felvenni egy bundás kabátot, a bárban ugyanis állandóan fagypont alatt tartják a hőmérsékletet. Mínusz 1 fokban jégfalak között rendelhetnek a fővárosi bárban a vendégek. A tulajdonosok azt mondták, a nyári kánikulában több százan is a jégasztalokhoz ülhetnek, hogy jégpohárból igyák meg a megrendelt italukat.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-04 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!