Sport

Tomiszlav Szivics: a visszavágót is nagyon komolyan kell venni

2014-07-18 09:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_litex_140417_dvtkponteu.jpg

Kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót a Diósgyőr csapata, miután bravúros győzelmet arattak Bulgáriában, a Litex Lovecs otthonában tegnap. Tomiszlav Szivics vezetőedző a mérkőzést követően gratulált csapatának a fegyelmezett játékhoz, és megköszönte a szurkolóknak, hogy Bulgáriába is elkísérték a csapatot. A visszavágóról annyit mondott: nagyon komolyan kell venni azt a mérkőzést is.

Mint a minap.hu főbb eseményeket kiemelő élő közvetítésében is olvasható volt tegnap, az első félidő jelentős részében a hazaiak akarata érvényesült, több nagy helyzetet is kialakítottak, de Antal remek védéseinek köszönhetően nem született gól. Ezt követően kissé feljavult a Diósgyőr játéka, Egerszegi pedig az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét hagyta ki.

A fordulás után is hasonlóan alakult a játék képe, de a vezetést nem tudták megszerezni a házigazdák. A 81. percben aztán a Diósgyőr két új szerzeményének összjátéka gólt eredményezett: a csereként beálló Bognár István labdaszerzése után Németh Milán talált a kapuba. Ráadásul az utolsó percben egy gyors ellentámadás végén a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos góllal – amit Grumic szerzett – bebiztosította győzelmét a DVTK.Így az első körben kettős győzelemmel továbbjutó Diósgyőr idegenbeli sikerének köszönhetően kényelmes helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

A mérkőzést követő edzői nyilatkozatok (dvtk.eu):

Krasszimir Balakov: – Elnézést kérek minden szurkolótól a vereségért. Nagyon elégedett vagyok a játékunkkal, támadófocit játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amit nem elrontottunk, hanem egyszerűen nem volt szerencsénk. A DVTK egy nagyon masszív és okos csapat. A második félidőben visszaálltak, és kontrából kihasználták két hibánkat. A visszavágóra talán már nem maradt esélyünk, de profik vagyunk, úgy utazunk Magyarországra, hogy bármi megtörténhet.

Tomiszlav Szivics: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert fegyelmezetten tették a dolgukat. Most is azt mondom, hogy erős ellenfelet győztünk le. Tudtuk, hogy az elején nagyon jönni fog a Litex, de azt is, hogy a védelmük mögött van keresni valónk. Külön szeretném megköszönni a szurkolótábornak, hogy 15 órát utaztak Lovecsbe, és végig buzdítottak. Ez egy olyan érzés és élmény, amit nehezen tudok szavakba önteni. A visszavágót is nagyon komolyan kell venni, mert szép előnyt szereztünk, de azt is lehet látni, hogy nagyon veszélyes az ellenfél. Azt gondolom, ezt a lehetőséget már nem fogjuk kihagyni.

dvtk.eu/minap.hu
Fotó és videó: dvtk.euAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!