Városinfó

Félhektáros új park a belvárosban

2014-07-02 14:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patak_utcai_ter_atadas_140702ml_01.jpg

Átadták a Patak utcai közterület-fejlesztést szerda délelőtt, így már a miskolciak is birtokba vehetik a város legújabb zöld terét. Kényelmük érdekében rövidesen utcabútorok és játszóeszközök is kikerülnek, a Kossuth utca forgalmi rendje pedig visszaáll az eredeti, egyirányú rendre.Majd' 212 millióból újult meg a terület a megépült mélygarázs fölött, melyre az ÉMOP pályázati rendszerből majd 180 milliós támogatást nyert el az önkormányzat. Szerda délelőtt Pfliegler Péter alpolgármester a helyszínen beszélt arról, hogy a beruházás elindultakor szép, élhető, rendezett parkot ígértek, és ami elkészült pont ilyen lett.

patak_utcai_ter_atadas_140702ml_26.jpg

Az utakkal tagolt, járdákkal átszőtt városi park összesen 5430 négyzetméteren valósult meg, melyből 1600 fásított, cserjékkel, gyeppel beültetett zöldfelület. Ötvenegy fát, több mint 400 évelő növényt és közel 900 cserjét ültettek a területen, melynek köszönhetően esztétikus zöld területet tudtak létrehozni, ahol kulturált körülmények között, pormentesen lehet kikapcsolódni. Rövidesen utcabútorok kerülnek ki és egy játszóteret is terveznek a területre, tette hozzá az alpolgármester, aki megtapsolta a környéken élőket és dolgozókat, megköszönve nekik a türelmet, amit az építkezés alatt tanúsítottak. A beruházás az ő érdeküket is szolgálja, hiszen a környékbeli ingatlanok értékét is növeli. Azt is kérte, hogy minden miskolci vigyázzon az új parkra, hogy minél tovább ilyen szép állapotban maradjon.

patak_utcai_ter_atadas_140702ml_15.jpg

Ez a terület a belváros megújulásának egyik része, itt nem állnak meg, haladnak tovább, vette át a szót Rostás László, Miskolc főépítésze. Kitért arra is, hogy több évtizedes problémát oldottak meg a trafó áthelyezésével a mélygarázsba, így elbonthatják a korábbi trafóházat, melynek köszönhetően útszerűbbé alakítható az eddig inkább sikátorszerű összekötő út a Pátria-tömb irányából. A fejlesztés során egy új, fasorral szegélyezett sétány is megnyílt, ez az ide tervezett gyalogos zóna középső szakasza, amely később kiegészülve átjárást biztosít a Városház tér, a Patak utca és az Antall József park között. A belváros fejlesztésével ugyanis haladnak majd tovább, a következő terület a Kossuth utca lehet a településfejlesztési operatív programok segítségével.

A főépítész felhívta a figyelmet arra, hogy egyeztetni kezdenek a város gördeszkázó, görkorizó, bicajozó fiataljaival, ugyanis számukra egy pályát szeretnének kialakítani a Népkertben és kikérik a véleményüket, hogy milyen megoldásokra lenne ott szükségük. Ezzel szeretnék elérni, hogy ezek a fiatalok ne a város megújult terein űzzék hobbijukat, akár kárt is téve bennük.

patak_utcai_ter_atadas_140702ml_31.jpg

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a mélygarázs jelenleg a használatbavételi engedélyekre vár és vélhetően augusztus közepén nyílhat meg a lakosság előtt. A Kossuth utca forgalmi rendje viszont már július 7-től visszaáll az eredetire és újra egyirányú lesz a Deák tér irányából. Kifelé hajtani szintén a korábban megszokott módon lehet majd, a Pátria-tömbből a megújult téren keresztül a Palóczy utcára.

H. I.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!