Városinfó

Jót tettek a rácsok, már a festést várják a Vörösmartyn

2014-07-02 13:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Másfél hónapja bezárják éjszakára a Vörösmarty utcai aluljárót. A tapasztalatok jók, most a nagy festést-fertőtlenítést várják, hogy igazán kulturált körülmények között kelhessenek át a gyalogosok.

Előfordult, hogy reggelente olyan áldatlan körülmények – bűz és szeméthegyek – fogadták a járókelőket a Vörösmarty utcai aluljáróban, hogy sokan inkább visszafordultak. Ezért kezdeményezte a környéken lakók kérésére Molnár Péter önkormányzati képviselő, hogy éjszakára zárják le a járatokat.

aluljaro_140701_vcs_2.jpg

– Május közepére kerültek fel a kapuk, azóta minden este 10 órától reggel 6-ig lezárják az aluljárót. Pozitív visszajelzéseket kaptam, az mondják a területen élők, hogy már nem olyan szemetes, nincs úgy összepiszkítva. A célunk ez volt: biztonságosan közlekedhessenek a lakosok.

aluljaro_140701_vcs_1.jpg

Molnár Péter azt is elmondta, már megrendelte, így hamarosan kifestik és kifertőtlenítik az aluljárót, és kicserélik az összetört vízelvező rácsokat.

aluljaro_140701_vcs_7.jpg

– A lépcsőkre is ráférne egy felújítás, de azt egyelőre nem tervezem. Véleményem szerint ugyanis közbiztonsági és közegészségügyi szempontból is az lenne a legjobb, ha a felszínen, jelzőlámpával ellátott zebrán lehetne átkelni a forgalmas úton. Már megvizsgáltattam ezt a lehetőséget, 20 millió forintba kerülne a beruházás. Ezért ebben csak hosszú távon lehet gondolkodni – de ezt tartom igazi megoldásnak.

A képviselő hozzátette: ebben az esetben lezárnák az aluljárót – ám ha valaki fantáziát látna a hasznosításában, azt is örömmel vennék.

Cs. M.
Fotó: Végh Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!