Városinfó

Tizenhétezren kaptak lehetőséget a digitális felzárkózásra

2014-07-01 12:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE laptop_140401_ja_20.jpg

Átadták az utolsó ingyenes laptopokat is a Digitális Közösség Program nyerteseinek 2014. június 30-án, Miskolcon – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében. A jelentés szerint a borsodi megyeszékhely és Miskolc járás összesen tizenhétezer lakosa csatlakozhat a digitális világhoz.

A kormány az eszközök kiosztása mellett térítésmentes oktatással is támogatja a programban résztvevőket. Az első csoportok képzése lezajlott, a további nyertes pályázók a tapasztalatok összegyűjtését követően, a nyári szünet után ülhetnek iskolapadba.

digitalis_idosek-140513-kj_20.jpg

A laptopokra jogosultak közel 40 százaléka az álláskeresők, a 45 év felettiek, kismamák és a megváltozott munkaképességűek közül került ki, nekik munkahelyük megtalálásában, megtartásában, önképzésükben segít a program. Nagy számban jutottak eszközhöz a hátrányos helyzetű általános és középiskolai diákok, akik így könnyebben vehetik az iskolai akadályokat, jobb esélyekkel indulnak a továbbtanulásban és későbbi elhelyezkedésben is.

A fiatalabb generációk mellett az idősebbek sem maradtak ki a programból, esetükben a számítógép- és internethasználat a hivatalos ügyek intézésében, a kapcsolattartásban, a tájékozódásban és a mindennapi élet megkönnyítésében játszik nagy szerepet.

digitalis_miskolc_131122ml_04.jpg

A kormány tavaly novemberben indította a Digitális Közösség Programot, és a kedvező visszajelzésekre, sikerekre támaszkodva ősztől Salgótarjánban folytatják, később akár országos szintre is emelhetik a kezdeményezést. A digitális írástudatlanság felszámolására a 2014-2020 között uniós pénzügyi időszakban mintegy 30 milliárd forint forrás áll Magyarország rendelkezésére.

minap.hu
Fotó: minap archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!