Városinfó

Korszerűbb lesz a Brunszvik Teréz óvoda

2014-06-29 11:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE brunszvik_ovi_130201ml.jpg

Infrastrukturális fejlesztés kezdődött a Brunszvik Teréz Tagóvodában, köszönhetően egy ÉMOP-projektnek, amelyet a miskolci önkormányzat nyert el. A projekt keretében új csoportszobát is kap az óvoda, de számos fejlesztés teszi emellett még korszerűbbé az intézményt.

Férőhelybővítés és infrastrukturális fejlesztés kezdődött június utolsó hetében, a Brunszvik Teréz Tagóvodában. A miskolci önkormányzat fenntartásában és irányításában lévő óvodában a már meglévő szobák és kiszolgáló helységek felújítása mellett egy minimum 20 fő befogadására alkalmas új csoportszobát is kialakítanak.

A Brunszvik Teréz Tagóvoda Infrastrukturális Fejlesztése című, ÉMOP-projektben ezek mellett korszerűsödik az épület energetikája – az épület utólagos födém és homlokzati hőszigetelést kap, s a nyílászárókat is kicserélik. Korszerűbb lesz a belső víz- és csatorna-, illetve az elektromos hálózat, de az óvoda kap egy akadálymentes parkolót, akadálymentes mellékhelységet, s a bejárat, a járda is segíti a közlekedésben akadályoztatottakat, s az épületben infokommunikációs tájékoztató táblák, jelzőrendszerek is lesznek. A projekt részeként olyan oktatási eszközöket és bútorokat is beszereznek, amelyek a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazására alkalmasak.

A fejlesztés célja egy olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek megfelelő óvoda létrehozása, mely biztosítja a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket.

A felújítás ideje alatt – június 27.-szeptember 15. – az óvoda zárva tart. A munka befejeztéig az önkormányzat a közelben lévő óvodákba csoportosította át a gyermekeket. Alapvető szempont volt, hogy minden óvodás a saját csoportjában, a saját óvodai nevelőjével marad.

A beruházás 95 százalékos támogatási intenzitású, összköltsége 120.000.000. forint, melyből 114.000.000 forint a támogatás, melyhez Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 6.000.000 forintos önrésszel járul hozzá. A felújítás az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

minap.hu
Fotó: minap.hu archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!