Városinfó

Több mint ezer méteren cserélik a vezetéket – plusz a bekötések

2014-06-27 12:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bruckner_vizberuhazas_140627_ja_1.jpg

Megkezdődött a bábonyibérci Bruckner Győző utca alatt húzódó ivóvízvezeték cseréje. A várhatóan augusztus végéig tartó munka során nemcsak az elöregedett, 1100 méter hosszú, 110 milliméteres gerincvezetéket cserélik korszerűre, de elvégzik a házakhoz bekötő vezetékek cseréjét is.

bruckner_vizberuhazas_140627_ja.jpg

Az utóbbi időben nagyon sok problémát okozott már az elöregedett vízvezeték a Bruckner utcában.
– 1961-ben épült ez a vezeték, mostanában már rendszeres volt a csőtörés. Ezzel a beruházással több évtizedre megoldódik a probléma – emelte ki a pénteki helyszíni bejárás alkalmával Kovács Józsefné Budai Mária, a terület önkormányzati képviselője.

A több tízmilliós beruházás keretében a régi, 110 milliméteres fővezetéket korszerű műanyag, úgynevezett KPE anyagú csövekre cserélik, akárcsak a házakhoz bekötő 25 millimétereseket.

bruckner_vizberuhazas_140627_ja_5.jpg

– A gerincvezeték fektetését kezdtük el, és ezzel párhuzamosan kicseréljük a lakossági bekötővezetékeket az aknáig, illetve a vízóra előtti és utáni elzáró szerelvényeket. Hogy az itt lakóknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk, szakaszokra bontottuk a munkát. Az egyik kivitelező csapat a Búzavirág és a Nimród utca között dolgozik, míg a másik a Nagy Ferenctől halad a Tinódi utca irányába – részletezte Alexa Péter, a MIVÍZ beruházási szakértője.

A várhatóan augusztus végéig tartó munka ideje alatt a Bruckner utca egyirányúsítására és részleges lezárásra is számítani kell. Az utca szűkössége miatt tilos megállni a munkavégzéssel érintett szakaszon, de azt minden esetben biztosítja a kivitelező, hogy a házaknál ki- és be lehessen állni. Ha a vezetékrekonstrukció érinti az ivóvíz-szolgáltatást, a kivitelező személyesen értesíti a lakókat.

minap.hu
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!