Városinfó

Összehangolt razzia Perecesen

2014-06-24 17:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ellenorzes_pereces_140624ml_9.jpg

Újabb összehangolt hatósági ellenőrzést tartottak a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai kedden Perecesen, kiemelten odafigyelve az illegális beköltözésekre, illetve a zöldség- és gyümölcslopásokra. A rendészek munkáját ezúttal is polgárőrök és lovas mezőőrök segítették.

Kavicsos út visz fel a most ellenőrzés alá volt, hangzatos nevű Tehéntánc-dűlőre, ahol szépen sorakoznak egymás mellett a többségében hétvégi házak. A mindössze 1-2 elhanyagolt ingatlan mellett nagyrészt szépen rendben tartott telkek, felújított házak, nyaralók jellemzik a területet. Ott jártunkkor is az egyik telken éppen füvet vágott a gondos gazda – a rendészekre is alig figyelt fel –, míg a szomszédja a kiskertjében kapálta a zöldséget.

ellenorzes_pereces_140624ml_2.jpg

Érdeklődésünkre többen is kifejezték örömüket, hogy ellenőrzéseket tartanak ezen a területen is, üdvözölték ugyanakkor azt is, hogy rendszeresen visszatérnek a rendészek és a társhatóságok munkatársai. Hozzátették ugyanakkor, hogy nagyobb problémák nem jellemzőek arrafelé, nyugodtabban azonban, hogy ellenőrzik a területet. Mint ismert, Miskolc az ország nagyvárosai közül elsőként hozta létre egy évvel ezelőtt a Miskolci Önkormányzati Rendészetet (MÖR), melynek feladata a város közrendjének, közbiztonságának javítása. A heti rendszerességgel megtartott, összevont, átfogó hatósági ellenőrzéseknek és a rendészeti jelenlétnek Vincze Csaba elmondása szerint „rendkívüli módon örülnek” a helyiek. A MÖR igazgatója hozzátette, sok esetben kapják azt a visszajelzést, hogy a miskolciak szeretnék, ha mindennaposak lennének az ellenőrzések – ha a rendészek minden nap, minden területen ott lennének.ellenorzes_pereces_140624ml_4.jpg – Ezt sajnos nem tudjuk biztosítani, azonban gyakran, egyes területekre visszatérően, és lehetőségeinkhez képest minél többen részt veszünk egy-egy terület ellenőrzésében – emelte ki az igazgató. Hozzátette, minden héten készül elemzés az ellenőrzést követően, értékelik és elemzik az adatokat, majd ezek felhasználásával határozzák meg aztán a következő ellenőrzések helyszíneit is. Ugyanakkor figyelembe veszik a lakosok, valamint az önkormányzati képviselők részéről érkező kéréseket, és természetesen rengeteg információt szereznek a helyszíneken szolgálatot teljesítő munkatársaktól is.

ellenorzes_pereces_140624ml_8.jpg
Mint ismert, a perecesi és lyukói területeken már nem először végeztek ellenőrzést. A rendészek ezúttal is kérték az otthon tartózkodók lakcímkártyáit, de vizsgálták az állattartásra vonatkozó szabályok betartását is. Mint Vincze Csabától megtudtuk, ezúttal is kifejezetten figyeltek arra a munkatársai, hogy a folyamatosan kiürülő „fészekrakó” lakásokból kiköltözők nehogy jogtalanul foglaljanak el hétvégi házakat, ne költözzenek be más lakásába. – Minden olyan jelenséget megpróbálunk megelőzni, amely negatívan hat az ott élők, telekkel rendelkezők mindennapjaira – hangsúlyozta a MÖR igazgatója. Hozzátette, mivel kapnak jelzést arról is, hogy gyümölcs- és zöldséglopások történtek, ezt is igyekeznek megelőzni jelenlétükkel.   K. I.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!