Városinfó

Medenceburkolás és vezetéképítés Tapolcán

2014-06-24 20:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tapolca_strand_epites_140624ml_56.jpg

Már felvonultak a burkolók, tehát hamarosan elkezdik lerakni a miskolctapolcai fürdő 50 méteres medencéjének a csempéjét. Az épületekkel is folyamatosan halad a kivitelező, és jól érzékelhető a változás a dombháznál, ott ugyanis elérkeztek már a tetőszigeteléshez. A fürdőfejlesztés érint kerítésen kívüli területeket is: elkezdődött a távhővezeték kiépítése a Kemény Dénes Sportuszoda és az Aradi sétány között.

tapolca_strand_epites_140624ml_13.jpg

Az építkezéseken mindig látványos haladást jelent, ha újabb és újabb téglafalak jelennek meg, a Miskolctapolcai Strandfürdő régi főépületénél pedig most ez történik: már falaznak az első emeleten is. De lényegében az egész épületen dolgoznak: a földszinten például a gépészeti szerelés folyik, az elsőn a falazás mellett még bontanak is az aljzaton, szigetelik a masszázsépület tetejét, a tető acélszerkezete a kúpok levágásával egyetemben már elkészült, most a kiegészítő gyűrűket emelik be sorra.

tapolca_strand_epites_140624ml_46.jpg

Az egészen új elemek közül jelenleg a szaunatornyok mutatják leginkább magukat: már áll a három torony acélszerkezete, és elkezdődött a tornyok közötti acélfolyosó szerelése is. A főépület íves teraszrésze is formát ölt lassan. – Emellett nagyon sok olyan munkafolyamattal is halad a kivitelező, ami nem látványos, de nagyon fontos, ilyen például a főépületben a tűzgátló festés, a lift alap elkészítése vagy a belső medencék betonacél-szerelése – tette hozzá Pásztor Attila, a Miskolci Városfejlesztési Kft. projektmenedzsere. Hasonlóan ütemesen haladnak az öltözőépülettel: készül a gipszkarton vázszerkezet, folyik a gépészeti szerelés, a falazások, és már beemelték a lelátóelemeket.

tapolca_strand_epites_140624ml_39.jpg

A medence burkolásának előkészítése is elkezdődött, a túloldalán található dombháznál is folyik a lelátók szerelése, és a már a gépészeti és villanyszerelésnél, tetőszigetelésnél tartanak. Mindeközben természetesen dolgoznak a közművek kiépítésén is. Ehhez nemcsak a fürdő területén belül kell dolgozni: a héten elkezdődött a strandfürdő távhővezetékének kiépítése a Kemény Dénes Sportuszodától az Aradi sétány irányába. A tervek szerint az uszoda és a Fagyöngy utca között nem kell a forgalmat korlátozni a vezetéképítés miatt, azonban számítani kell földmunkagépek, teherautók mozgására, így a közlekedők – gyalogosok, kerékpárosok és járművezetők – fokozott figyelmére van szükség.A Fagyöngy és a Csabai utcán várható majd félpályás útlezárás július 1-jétől a munka befejezéséig. Az érintett közterületeket, a közlekedést esetleg gátló bontásokat a lehető leghamarabb, ha kell szakaszosan is helyreállítják. Ugyanakkor jó tudni: a távhővezeték a strand területén lévő fogadóvezetékhez augusztus elején csatlakozik. A közterületen az utómunkálatok november 30-áig tarthatnak.  

minap.hu 
Fotó: Mocsári L.           
                                                                                             Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!