Életmód

Százévesen is aktívan

2014-06-10 14:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 100eves_140610_fkcs_2.jpg

Századik születésnapját ünnepelte szombaton Halász Károlyné, Katika néni, akit kedden, otthonában látogatott meg Kriza Ákos polgármester, hogy születésének kerek évfordulóján köszöntse őt a város nevében.

Halász Károlyné 1976-ban költözött férjével Miskolcra, mikor nyugdíjba ment. Azóta férje már távozott az élők sorából, Katika néni viszont máig jó egészségnek örvend – annak ellenére, hogy februárban volt egy balesete. A századik születésnapját már aktívan, vidáman ünnepelte, s mosollyal fogadta Kriza Ákos polgármestert, aki kedden látogatta meg otthonában, hogy a város jókívánságait tolmácsolja neki a kerek évfordulón.

100eves_140610_fkcs_6.jpg

A városvezetővel való beszélgetésből kiderül, hogy Halász Károlyné református lelkész felesége volt, akivel 1935-ben kötött házasságot. Negyvenhét éven át éltek Aszalón, majd az út Miskolcra vezetett.

– Három lányom született, de a két idősebb fiatalon meghalt. Időközben a férjem is elment, most a kislányommal élek. Háztartásbeli voltam egykor. Most nem régen volt egy baleset. Elestem, mert vizes és sáros volt az út, medencecsonttörésem volt, meg is műtöttek, bár azt nem is vettem észre, mikor bevittek a műtőbe. Már jól vagyok, csak még vigyázva járok-kelek. Az orvosok azt mondják, erősek a szerveim – mesélte a városvezető érdeklődésére válaszolva Katika néni, akihez sokszor jár öt unokája és tizenegy dédunokája.

Halász Károlyné lánya hozzátette, nagyon akaratos az édesanyja, ha gyógyulásról van szó. A századik születésnapja így az apróbb gondoktól eltekintve jó egészségben találta.

K. J.
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!