Városinfó

„Álliberálisok szítják a feszültséget...!”

2014-06-03 17:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kitelepules_bizottsag_140503ml_28.jpg

Úgynevezett „Kitelepítés Elleni Bizottság” alakult Miskolcon, amelynek céljairól sajtótájékoztatón számoltak be kedden Diósgyőrben az alapítók. A Fidesz–KDNP frakció szóvivője, Soós Attila, az elhangzottakra reagálva kiemelte: az álliberálisok politikai célokra használják az ügyet, s a számozott utcákban élők között hazugsággal szítják a feszültséget.

kitelepules_bizottsag_140503ml_01.jpg

Váradi Gábo
r, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke a diósgyőri stadionnál jelentette be, hogy megalakult a „Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság”, amely országos demonstrációt szervez. Váradi Gábor hozzátette, csütörtökön az Európai Bizottság Rasszizmus és Intolerancia Elleni Testület delegációja tesz látogatást Miskolcon az ügyben. Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei elnöke elmondta, két héten belül, a miskolci Városháza előtt demonstrálnak majd.

soosa_sajttaj_140603_fkcs_1.jpgSoós Attila
, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője az elhangzottakra reagálva elmondta, a miskolci álliberálisok az itt élő romák között szítják a hangulatot, amikor erőszakos kitelepítésekről beszélnek. A Fidesz-KDNP szerint ezek a politikai erők nem mernek nyíltani kiállni véleményükkel, és a városban élők többségének akaratával mennek szembe. – A nyomortelepeket fel kell számolni, s ezzel a miskolciak is egyetértenek. Az országos demonstrációt azok az álliberálisok szervezik, akik a város, az ország rasszista hírét keltik - már európai szinten is.

- A vádakat visszautasítjuk, követjük a megkezdett utat. A nyomortelepeket felszámoljuk, mert nem alkalmasak arra, hogy ott emberek éljenek – hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve, hogy az Európa Tanácsi vizsgálatról éppen csak az igazság nem hangzott el. A nemzetközi, országjelentéseket készítő liberális jogvédő bizottság ugyanis már ez év április 30-án jelezte, hogy szakmai látogatást tesz a miskolci önkormányzatnál, és helyi civil szervezetekkel is találkoznak delegáltjaik.  

minap.hu

Fotó: M. L., F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!