Sport

Szemerés fiúk az országos amatőr focibajnokok

2014-06-03 15:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE foci_cocacolacup_szemere_140603.jpg

Vasárnap, a Vasas Fáy utcai sportcentrumában egész napos fesztivál keretében rendezték meg a II. Coca-Cola CUP döntőjét. Az idei szezonban 723 csapattal, több mint 6400 diák indult az országos középiskolai focibajnokságon, akik közül 40 együttes (20 megyei győztes fiú és 20 megyei győztes lány) vett rész a döntőn. A fiúknál a miskolci Szemere Bertalan Szakközépiskola csapata lett az országos bajnok, míg a lányok között a Debreceni Irinyi János Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak.

Az egész tanéven átívelő, amatőr középiskolások számára kiírt kupasorozat immár második szezonja ért véget a hétvégén, a Vasas Fáy utcai sporttelepén megrendezett döntőn. Az Magyar Labdarúgó Szövetség által koordinált Coca-Cola CUP-on már 2013 novemberétől zajlottak a mérkőzések, hogy kiderüljön, a 723 nevezett csapat közül melyik az a 20 fiú és 20 lány csapat, akik bejutnak az országos döntőbe.

foci_cocacolacup_szemere2_140603.jpg

Az egész napos rendezvényt a csoportmeccsek nyitották, majd egyenes kieséses szakaszt követően kerülhettek a csapatok a döntőbe, ahol a végső mérkőzéseken a fiúk közül a miskolci Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata győzedelmeskedett, akiket Matylák József készített fel, míg a lányoknál a Kiss Barna András vezette Debreceni Irinyi János Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola került ki győztesként.

Az eredményhirdetésen már a 4. helyezett csapatok is kaptak kupát, az 1–3. helyezett pedig mindkét kategóriában érmeket és kupákat vehetett át, valamint a torna gólkirályai is serleget kaptak. Az első helyezett csapatok egy-egy vándorserleget, és egy különleges fődíjat nyertek: júliusban részt vehetnek a Coca-Cola CUP nemzetközi edzőtáborában, Rómában, ahol brazil edzők irányításával edzhetnek, és más nemzetek kupagyőztes csapataival is találkoznak.

A Coca-Cola CUP végeredménye:

Fiúk:

4. hely: PVBG fiú – Tolna megye, Paks, Vak Bottyán Gimnázium
3. hely: Azmind1 – Nógrád megye, Balassagyarmat, Balassi Bálint Gimnázium
2. hely: Szlamb – Bács-Kiskun megye, Kecskemét, Katona József Gimnázium
1. hely: Szemere – Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc, Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Lányok:

4. hely: Széchényi – Baranya megye, Pécs, Széchényi István Iskola
3. hely: Hild Szki – Fejér megye, Dunaújváros, Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium
2. hely: Consti – Bács-Kiskun megye, Kiskunfélegyháza, Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény
1. hely: Debreceni Irinyi – Hadú-Bihar megye, Debrecen, Debreceni Irinyi János Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!