Életmód

Kánikula: 30 fok is lehet már a héten!

2014-06-02 09:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A hét eleje ugyan még hűvösen indul, de napról napra melegebb lesz az idő, szombaton már 30 fok jön.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn a változó felhőzet mellett a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütés várható, a középső területeken és keleten elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északi szél napközben többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 23 fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet. Kedden az északkeleti megyékben is vékonyodik a felhőzet, reggelre egyre nagyobb területen kiderül az ég. Ezt követően a nappali gomolyfelhő-képződésből helyenként alakul ki záporeső, egy-egy zivatar is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Szerdán alapvetően napos időre van kilátás, kevés fátyolfelhővel, illetve gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Napközben északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 27 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte derült, illetve fátyolfelhős, napos idő lesz, majd gomolyfelhők képződnek. Emellett a nyugati tájak fölé zártabb felhőzet is sodródhat. Délután, este főként a Dunántúlon várható több helyen zápor, zivatar. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Pénteken a nyugati zártabb felhőzet a középső területek fölé sodródik, de közben szakadozik. Keleten ugyanakkor alapvetően napos idő lesz fátyolfelhőkkel és gomolyfelhő-képződéssel. Eleinte főként nyugaton, majd a középső megyékben is több helyen várható zápor, zivatar. A keleti országrészben kisebb a csapadék valószínűsége. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk, napközben helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.
minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!