Városinfó

Még szerdán és csütörtökön is lehet zivatar

2014-05-27 21:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE idojaras_140527_vcs.jpg

Holnap nyugat felől pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, ami csökkenti a felhőszakadással kísért zivatarok előfordulását. Azonban napközben így is kialakulhat zápor, zivatar. Az, hogy napi rendszerességgel előfordulnak záporok, zivatarok, teljesen megszokott májusban, úgy is lehet fogalmazni, hogy szezonjuk van.

– A keddi miskolci zivatar is inkább csak látványos volt, de sem a szél mértéke, sem a csapadék mennyisége nem volt kiugróan magas – mondta el érdeklődésünkre Erdődiné Molnár Zsófia meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodájának munkatársa.

Megtudtuk, a hétfő esti zivatar mindössze 0,4 milliméter csapadékot hozott, az éjszaki 3 millimétert, de a kedd délutáni 6 milliméteres csapadék semmondható túlságosan soknak.

Előjelzésük szerint éjjel változóan felhős lesz az ég. Sokfelé várható zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében megerősödik a szél. Reggelre általában 14 fokig csökken a hőmérséklet.

Napközben változóan felhős lesz az ég. Zápor, zivatar kialakulhat. Időnként megélénkül a szél. Délutánra 21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás várható térségünkben.
11 és 15 óra között erős UV-B sugárzás várható, ezért ebben az időszakban nem ajánlott tartósan a napon tartózkodni.

Csütörtökön még lehet zápor, néhol zivatar, majd a fölénk érkező hűvös, de szárazabb levegő hatására vasárnapig megszűnnek a zivatarok, csak helyenként lehet zápor.

Az északias szél azonban megerősödik, és a hőmérséklet mintegy 3-4 fokkal elmarad a sokévi átlagtól, pénteken, illetve szombaton a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet a délutáni órákban. Lassú melegedés vasárnaptól kezdődik, de ekkor ismét lehet szórványosan zápor, zivatar.

minap.hu
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-03-02 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!