Életmód

Tizedszer rotyogott a bogrács az Avason

2014-05-24 16:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE fozoverseny_140524_vcs_01.jpg

Tizedik alkalommal rendezték meg szombaton az avasi főzőversenyt. Idén csaknem hatvan csapat jelentkezett a megmérettetésre, hivatali, baráti csoportok, egyesületek, magánszemélyek.

fozoverseny_140524_vcs_10.jpgFodor Zoltán önkormányzati képviselő, szervező elmondta, a bográcson és a fűszereken kívül ezúttal is minden szükséges hozzávalót biztosítanak a csapatoknak a főzéshez. Több mint 200 kiló hús, 400 kiló zöldség és 10 köbméter fa állt rendelkezésre ahhoz, hogy igazán finom étkek rotyogjanak a bográcsokban. A főzéshez szükséges alapanyagok kiosztása reggel kilenc körül kezdődött az avastetői sportpályán, s hamarosan kezdetét vette a főzés is. Előjöhettek ízléstől, vérmérséklettől függően a különféle praktikák is, hiszen mindeninél más és más az igazán jó gulyás, vagy pörkölt titka. fozoverseny_140524_vcs_12.jpgAz elkészült finomságokat kora délután ez alkalommal is szakmai zsűri értékelte – Mátyás Rudolf mesterszakács vezetésével - és a legjobbakat díjazták is. A lényeg azonban a szervezők és a résztvevők szerint soha nem ez, hanem az együtt töltött nap, az ismerkedés, a kellemes, közösségépítő időtöltés.

fozoverseny_140524_vcs_04.jpg

Fodor Zoltán elmondása szerint sokan találkozhatnak itt ilyenkor a kellemes környezetben olyanok, akik máskor talán nem nagyon váltanak szót egymással. Meglátogatta a versenyt Kriza Ákos polgármester, jelen volt mások mellett gyógyszertári kollektíva, több városházi csapat, polgárőr egyesület, tucatnyi nyugdíjas szervezet, képviselve voltak politikai pártok, és intézmények is.

minap.hu

Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!