Városinfó

A belváros már virágba borult, a munka azonban nem áll meg

2014-05-22 11:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE viragositas_140520_ja_3.jpg

Szerdán befejeződött a virágosítás a belvárosban. Az összes tér és frekventált hely virágba borult, de a munka folytatódik. Következik a Győri kapu, a Kilián, Miskolctapolca és Lillafüred is többek között.

A Város napja előtt, május 9-én kezdődött a nyári virágok kiültetése Miskolcon. Idén is mindenhova jut virág, hogy a városi miliő még szebb legyen. A belvárosi helyszíneken a Városgazda munkatársai szerdán végeztek – az utolsó helyszín a Népkert volt. A virágosítás azonban folytatódik, a hét további részében is.

Tímár Krisztina városüzemeltetési vezető érdeklődésünkre elmondta, a virágosítás május 9-én, az Erzsébet téren kezdődött, majd a múlt héten kikerültek a virágok a Szent István, Deák és Petőfi térre is. Ezzel azonban nem ért véget a munka – ezen a héten folytatódott a városszépítés.

– Szerdán a Szinva teraszra és a Népkertbe, az Országzászlóhoz kerültek ki a növények, s a belvárosi virágosítás ezen a két helyszínen be is fejeződött. Csütörtökön pedig már Miskolctapolcán dolgoznak majd a Városgazda munkatársai – mondta a vezető, hozzátéve, hogy a miskolctapolcai területek után a Győri kapuban, majd a Kilián városrészben, az Avason és Lillafüreden is folytatódik a virágok kiültetése – különös tekintettel a függőkertre.

A kiültetet virágok ezúttal is egynyári növények, amelyeket majd ősszel szednek ki, s helyére hagymás növényeket tesznek. Addig azonban még itt a nyár, a jó idő és a virágok szezonja, így Miskolcot szépíthetik addig a kiültetett petúniák, dáliák, a rézvirág, a mézvirág, a paprikavirág, a díszcsalád, a begónia, a kisvirágú büdöske, vagy éppen a bojtocska nevű virág – többek között.

K. J.
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-03-25 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!