Sport

Kriza Ákos levele a DVTK labdarúgóihoz és vezetőihez

2014-05-20 16:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

- A sikerre éhes szurkolótábornak óriási örömet szereztek a Ligakupa-győzelemmel. Ám minden bizonnyal érzik Önök is, hogy a Magyar Kupa 34 esztendő eltelte utáni megszerzése, minden eddigi sikerüket túlszárnyalná: miskolciak tíz és tízezrei fognak szorítani a DVTK-nak ezen a májusi vasárnap estén – írja egyebek mellett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a DVTK labdarúgóihoz és vezetőihez címzett levelében, melyet alább teljes terjedelmében közlünk.

Tisztelt Magyar Kupa-döntőbe jutott DVTK labdarúgók és vezetők! 

A magyar labdarúgás történetében egyszer, egyetlen egyszer fordult elő, hogy egy vidéki város csapata egyedül képviselte hazánkat az európai kupaküzdelmekben, miközben hét-nyolc játékost adott a sorsdöntő mérkőzéseket vívó magyar olimpiai válogatottnak. A korszak legendás kapitánya, dr. Lakat Károly, évekkel később, így emlékezett a diósgyőri fiúkra:
 
„Kezdetben nem gondoltam, hogy ez a csapat lesz a bázisom. Ez az együttes semmivel sem tudott többet, nem volt jobb, mint az élvonal másik hat-hét csapata. Erkölcsileg, küzdőszellemben azonban feltétlenül felette állt a többieknek. Három fronton kellett helytállniuk, mégis vállalták.”

Ma, 2014-ben, a bő három évtizeddel ezelőtti siker kapujában áll a DVTK. A sikerre éhes szurkolótábornak óriási örömet szereztek a Ligakupa győzelemmel. Ám minden bizonnyal érzik Önök is, hogy a Magyar Kupa 34 esztendő eltelte utáni megszerzése, minden eddigi sikerüket túlszárnyalná: miskolciak tíz és tízezrei fognak szorítani a DVTK-nak ezen a májusi vasárnap estén. Önök fiúk, megismételhetik a diósgyőri aranycsapatunk diadalát. Mindannyiunk nevében kívánom, hogy így legyen, és labdarúgásban Miskolc lesz a bajnok! Találkozzunk vasárnap a Puskás Ferenc stadionban, azután pedig hétfőn este, a Városház téren!  

Hajrá Miskolc! Hajrá Diósgyőr!                                                                                                               

                                                                            Kriza Ákos polgármester
   


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!