Sport

A tét a 6. hely – „nyerni kell!”

2014-05-16 19:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_sajttaj_140516_fkcs_1.jpg

Utolsó hazai mérkőzését játssza az NB I 2013/14-es szezonjában szombaton 16 órától a DVTK. A tabella-hetedik csapat ellenfele az egy ponttal előtte álló PMFC lesz. A találkozó tétje a hatodik hely, mely a diósgyőriek célkitűzése volt az évad előtt.

Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője szerint a Pécs felszabadultan játszik, labdarúgói minden mérkőzésre úgy mennek ki, hogy nincs rajtuk teher. Hozzátette: igazán jó csapat Lőrinc Emilé, mely mindig futballozni akar.

– Sok fiatal, tehetséges játékosuk van, pár rutinos labdarúgóval kiegészülve. Mindenféleképpen jó meccs lesz. Teljes csapattal állunk fel, szó sincs tartalékolásról. Együttesem megmutatta, bírja a heti két mérkőzést. A Pécs elleni találkozó nagyon fontos, mert hatba akarunk kerülni, ami a szezon előtt kitűzött célunk volt. A kupagyőzelem után többet pihenhettünk: szerdán szabad nap volt, csütörtökön átmozgatás, ma már edzettünk. Van annyi a csapatban, hogy nyerjen szombaton. Minden nap kell bizonyítani, mert egy sikerből nem lehet hetekig, hónapokig, évekig élni. Nem elégszünk meg ezzel további 34 évig – fogadkozott a szakember.

dvtk_sajttaj_140516_fkcs_9.jpg

A Ligakupa-döntőjének hőse, Ivan Radoš egyetértett trénerével.
– Teher nélkül lépnek pályára, valóban, de nekünk csak egy eredmény számít, ez pedig a győzelem. Jól esik, hogy a döntő legjobbjának választottak, de én a saját munkámmal törődök. Akkor sem foglalkoztam ezzel, amikor kritizáltak, teszem a dolgom, ami az, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam – emelte ki a kapus.

A finálét eltiltás miatt kihagyó, így pihentebb Eperjesi Gábor is jó mérkőzést vár, mert a pécsiek is támadófutballt játszanak.
– Ki-ki meccsen mi fogunk nyerni. Sikerült teljesen beilleszkednem, nagyon jól érzem magam a csapatban. Hasonló korúak a társak, az edzésen és a pályán kívül is jól érezzük magunkat – tette hozzá a védő.

dvtk_sajttaj_140516_fkcs_4.jpg

Csütörtökön edzett a Videoton ellen lecserélt Kádár Tamás, de mint edzője elmondta, át kell gondolni a játékát. Az utolsó 4-5 mérkőzést végigjátszó egy-két játékost talán pihentetni fog Tomiszlav Szivics.

Ősszel Pécsett 1–1-et játszottak a felek, a DVTK gólját Bacsa Patrik szerezte, míg a baranyaiakét az azóta már Miskolcon futballozó Miroszlav Grumić.

S. P.
fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!