Városinfó

Minden, ami Miskolc – kiállítás a Miskolc Bolt és Caféban

2014-05-12 12:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kovacsmaria_kiallitas_140511ml_2.jpg

Első, időszakos kiállítását nyitotta meg május 11-én, Miskolc Város Napján a Miskolc Bolt és Café. Kovács Mária gobelinkészítő és akvarellfestő miskolci életképeket, középületeket örökített meg alkotásain. A kiállítást megnyitó Czakó István pápai prelátus úgy fogalmazott, a művész „lelke tiszta harmóniájával meglátja a szépséget, a rendkívülit”, s általa újra felfedezhetjük Miskolc rendkívüli értékeit.

kovacsmaria_kiallitas_140511ml_5.jpg

– Azáltal, hogy újra felfedezzük, megtanuljuk becsülni is városunkat – emelte ki egyebek mellett Czakó István, a Miskolc Bolt és Café első, időszakos kiállításán mondott köszöntő beszédében. Blaskó Krisztián üzletvezető elmondta, a Miskolc Város Napján megnyílt kiállítás nem marad folytatás nélkül, már több festőművész, fotográfus jelezte, hogy szívesen állítja ki alkotásait az üzletben. – Városi üzemeltetésű vendéglátó egységként kötelességünknek is érezzük, hogy miskolci művészek, Miskolc témájú kiállításainak adjunk otthont.

kovacsmaria_kiallitas_140511ml_13.jpg

Mind az általunk kínált termékek ízeiben, látványában, mind a kiállításainkkal szeretnénk visszahozni a valamikori polgári hangulatot, mely oly’ sokáig jellemezte Miskolcot – fogalmazott az üzletvezető, aki elárulta: hamarosan irodalmi, kulturális, zenei programok is indulnak a Miskolc Bolt és Caféban. Az Operafesztivál ideje alatt is készülnek saját programokkal, részleteket azonban még nem árult el.

kovacsmaria_kiallitas_140511ml.jpg

A Kovács Mária képeiből nyílt kiállítás május végéig látogatható.


K. I.
Fotó: M. L.


 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-03-25 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!