Városinfó

Jó példával jártak elöl – tavaszi takarítás a belvárosban

2014-05-09 15:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tavaszi_szel_140509_ja_41.jpg

Tavasszal újjáéled a természet, és ez a nagytakarítások időszaka is. Nap mint nap több száz ember takarítja Miskolc utcáit munkája során, a tiszta környezet kialakítása és fenntartása azonban közös ügyünk. Ezért – figyelemfelhívó jelleggel – idén is megtartották a „Tavaszi szél – 2014” akciót pénteken, az Erzsébet téren és az avasi templom környékén, ahol a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatainak munkatársai padot festettek, virágot ültettek, szemetet szedtek.

A négy éve indult akció keretében tavaly Hejőcsabán takarítottak közösen a város, a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatainak munkatársai. Idén aztán a belvárost, az Erzsébet tér és az avasi templom környékét tisztították meg és tették rendbe – ezúttal is közösen, összefogva, és jó példával elöl járva cselekedtek azért, hogy Miskolc továbbra is tiszta város legyen.A négy éve indult szemétszedési és takarítási akció célja egy adott terület megtisztítása, rendbe tétele, ugyanakkor nem titkolt cél az sem, hogy a közös munkával felhívják a figyelmet a környezetünk védelmére. A mostani akcióban mintegy 100-an vettek részt, Kriza Ákos polgármester mellett a városvezetés más tagjai, önkormányzati képviselők, valamint a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding és tagvállalatainak kollégái, mintegy 100 fő.

tavaszi_szel_140509_ja_10.jpg

Miskolc polgármestere az Erzsébet téren megtartott péntek reggeli gyülekező alkalmával kiemelte, ilyenkor tavasszal újjáéled a természet, és a városnak is meg kell újulnia. Hozzátette, a tavaszi takarítási, városrendezési akcióval jó példával kívánnak elől járni. „Köszönöm mindenkinek, hogy eljöttek!” – zárta szavait Kriza Ákos.

tavaszi_szel_140509_ja_8.jpg

Az akcióban résztvevőket három csoportra osztották: akik az Erzsébet téren maradtak, azok az ott található utcabútorokat – a padokat, asztalokat – festették le, valamint növényeket – petúniát és borostyánt – ültettek. Az avasi templom környékén pedig szintén virágokkal tették még szebbé a környezetet, de lecserélték a padokat, és összeszedték a szemetet is a Papszeri térfelügyeleti központ mögötti területen.

tavaszi_szel_140509_ja_26.jpg

Utóbbi területen volt dolguk bőven az oda beosztott takarítóknak. Mint Jámbor Zoltán, a MIK Zrt. munkatársa is mutatta a gyorsan megtelő hulladékgyűjtő-zsákban, a petpalackon kívül üveget és háztartási hulladékot is nagy számban találtak a cserjés területen. Leginkább azonban akkor döbbentek meg, amikor egy autó lökhárítója került elő az avarból.

K. I.
Fotó: J. Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-03-02 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!